Fynsk burger - med grønkål og rygeostecreme

Krebinader i pestosovs med smørbagt spidskål

krebinader-og-spidskaal-mvKrebinetter eller karbonader – jeg har opgivet at finde ud af hvad, der er hvad, så herhjemme hedder begge dele krebinader. Her får du opskriften på en omgang lavet af rent svinekød uden panering, men med en skøn sovs og så må du selvom, hvad du kalder dem. Jeg serverede ovnkartofler og smørbagt spidskål til, men bulgur og en salat med olie/eddike-dressing vil også smage dejligt til.

krebinader-i-pestosovs-mm

Ovnkartofler:

  • 1 passende mængde kartofler – delt i 2 eller 4
  • Olivenolie
  • Herbes de Provence
  • Salt og peber

 

Vend kartoflerne i olie, herbes de Provence, salt og peber og fordel dem i ét lag i et ovnfast fad. Bag dem 1 times tid i en forvarmet ovn på 200 grader eller indtil de er møre og gyldne. Vend dem eventuelt en gang undervejs. (Giv kartoflerne omkring ½ times forspring, før du går i gang med resten af måltidet).

“Krebinader” i pestosovs:

  • 500 hakket svinekød
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør
  • 1 løg – hakket
  • 1 fed hvidløg – hakket
  • 1 knips chiliflager
  • 5 dl fløde – jeg brugte ½ piskefløde og ½ Arla madlavningsfløde 18%
  • 3 spsk basilikumspesto
  • 2 tomater – skåret i meget små tern
  • Karse til pynt

 

Form kødet til 4 “krebinader” og krydr dem med salt og peber. Brun “krebinaderne” på begge sider i lidt smør på en dyb pande. Tag kødet af panden og stil til side. (Imens du bruner kødet, så forbered spidskålen og sæt den i ovnen – se opskriften længere nede på siden).

Klar løget på panden – tilsæt eventuelt lidt mere smør om nødvendigt. Tilsæt hvidløg og chiliflager og steg yderligere et minut. Kom fløde og pesto på panden og lad det koge op. Læg “krebinaderne” tilbage på panden og lad retten simre, indtil sovsen har en passende konsistens og kødet er netop gennemstegt. Vend kødet en gang undervejs. Smag sovsen til med salt og peber. Pynt retten med tomattern og klippet karse.

Smørbagt spidskål:

  • 1 spidskålshoved – soigneret og delt i 4 på langs
  • 4 gode spsk smør
  • Salt og peber

 

Læg spidskålen i et ovnfast fad med skærefladerne opad. Fordel smørret udover dem og krydr med salt og peber. Bag kålen ca 20 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fynsk burger - med grønkål og rygeostecreme