Flanksteak med indonesisk twist
Middagen idag var en rigtig positiv oplevelse. Flanksteaken blev utrolig mør og saftig efter et par timer i en spicy indonesisk inspireret marinade – og kødet og tilbehør i form af brune ris, peanutsovs og sprød salat gik op i en højere enhed af stærkt, cremet, sprødt og friskt.
Marinade:
- Saft af 1 lime
- 3 spsk ketjap manis (sød indonesisk soya)
- 3 spsk fiskesovs
- 1 stilk citrongræs – finthakket
- 4 fed hvidløg – revet
- 1 tommelfinger stort stykke ingefær – revet
- 2 spsk palmesukker eller brun farin
- 1 spsk hel koriander – groft stødt
- 1 spsk hel spidskommen – groft stødt
- 1 spsk – hel sort peber – groft stødt
- 1 spsk stærke chiliflager
- 1 spsk gurkemeje
Bland hele herligheden sammen til en marinade og læg kødet i denne i mindst 1 time og gerne natten over. Vend kødet undervejs.
Flanksteak’en på 450 g – stegte jeg på en gloende hed grillpande 4 minutter på hver side.
Peanutsovs:
- 1 dåse kokosmælk
- 3 spsk peanutbutter
- Saft af 1/2 lime
- 2 spsk fiskesovs
- 1 spsk ketjap manis
- 1 spsk almindelig soya
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stykke ingefær som en lille tommelfinger
- 1 frisk chili – styrke efter dine smagsløg
Blend alle ingredienser sammen i en foodprocessor eller lignende. Hæld sovsen i en lille gryde og lad den simre i 20-30 minutter. Smag til med marinaden fra kødet ( jeg brugte 4 spsk). Kan serveres både kold og varm.
Salat af spidskål, snackpeber, gulerod, slikærter, rødløg, rød chili, peanuts og limesaft. Alle ingredienser undtaget peanuts og limesaft snittes i en foodprocessor. Det tager 7 sekunder og salaten smager virkelig godt.
Ingen kommentarer endnu