Kartoffelsalat med bacon

Højrebsbøffer med pebersauce

højrebsbøf

Idag fik vi tilbudsbøffer – 5 for en hund i Aldi. De smagte faktisk forbavsende godt efter lidt kærlig omsorg.

bøf

Der er jo mange retninger udi bøfstegningens kunst, men følgende fungerer for mig. Jeg tager bøfferne ud af køleskabet, mindst en time før stegningen. En halv times tid før krydrer jeg dem med salt og peber. Saltet trækker lidt protein ud på ydersiden af bøffen, som gør at man nemmere får en god stegeskorpe.

Når bøffen skal steges, så varmer jeg først stegepanden virkelig godt op – indtil den er rygende. Jeg tager olie på panden og så på med bøfferne. Jeg kan godt lide en bøf rød, så sådan en 180 g sag, giver jeg max 2 minutter på hver side. Det sidste minut smider jeg en smørklat og et fed hvidløg hakket i 4-5 stykker på panden og sørger for at begge sider af bøfferne får “hvidløgssmør” på sig. Efterfølgende får kødet lov at trække 4 minutter.

Til bøffen fik vi kartofler som var skrællet, skåret i både og vendt med 1 tsk olivenolie og 1 spsk herbes de Provende, salt og peber og steget i ovnen i ca 45 minutter – og en lækker pebersauce.

Pebersaucen:

  • 50 g madagascarpeber i lage (lagen siet fra)
  • 1 dl cognac eller whisky
  • 2 oksebouillonterninger
  • 500 g fløde
  • Salt og rigelig peber
  • 1 stor tsk paprika
  • En anelse kulør

 

Madagascarpeber, cognac og bouillonterninger kommes i en lille gryde. Lad det koge ind til ca halv mængde, imens du maser nogle af peberkornene med en grydeske og sørger for at bouillonterningerne bliver opløst. Tilsæt fløde, paprika, peber og kog ind til passende konsistens. Tilsæt 3 dryp kulør og smag til med salt.

 

salat med brombær

Dagens salat bestod af blandede spæde salater, appelsin, ristede valnøddekerner og brombær og blot appelsinsaft som dressing.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelsalat med bacon