"Thai fiskefrikadeller" med nudelsalat

Svinekød i hoisinsauce

hoisinIdag fik vi nakkekoteletter på “kinesisk” med brune ris, men det havde også smagt godt sammen med fuldkornsnudler. Køb både hoisinsauce, soyasovs og chilisovs hos en asiatisk købmand – det smager 100 gange bedre end og koster det halve af supermarkedernes fordanskede udgaver.

Opskrift:

  • 600 g magre nakkekoteletter
  • 5 spsk hoisinsauce
  • 5 spsk mørk soyasovs
  • 1 spsk five spice- krydderi
  • 1 spsk chiliflager
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 lille løg
  • 4 fed hvidløg – fintrevet
  • Ingefær på størrelse med en tommelfinger – fintrevet
  • 3 forårsløg i 2-3 cm skrå stykker
  • 200 g rosenkål i kvarte
  • 1/2 broccoli i små buketter (lægges i en skål og dækkes med kogende vand og lad stå i 10 min.)
  • 250 g champignon i kvarte
  • 150 g slikærter

 

Lav en marinade af hoisinsauce, soya, five spice og chiliflager. Skær eller klip koteletterne i mundrette strimler, læg dem i marinaden og lad kødet marinere, imens du ordner grøntsagerne osv – mindst 20-30 minutter.

Klar det almindelig løg, hvidløg og ingefær i sesamolien – pas på at hvidløget ikke bliver brændt. Tilsæt rosenkål, champignon og broccoli og steg videre 2-3 minutter. Tag panden fra varmen og vend forårsløg og slikærter i retten og hæld så grøntsagerne fra panden.

Hæld kød og marinade på panden og steg for høj varme i ca 5-6 minutter. Rør ikke for hyppigt, men hold selvfølgelig øje med at det ikke brænder på. Tilsæt så grøntsagsblandingen og saml retten og steg yderligere 2 minutter.

Servér med ris, ristede sesamfrø og sød chilisovs.

Køb både hoisinsauce, soyasovs og chilisovs hos en asiatisk købmand – det smager 100 gange bedre end og koster det halve af supermarkedernes fordanskede udgaver.

6 kommentarer

  • liselotte bentzen

    Har det stadig lidt svært med rosenkål.Et traume fra barndommen, må se at blive voksen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Hemmeligheden bag rosenkål er at ikke give dem for meget, men ellers bruger du da bare en anden grøntsag – Liselotte 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lerche

    Jamen det var et vidunderligt fantastisk måltid, vi gentager succesen i morgen, dog med stegt andebryst i stedet for gris 🙃😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Mange tak Rikke 🙂 Det er en god idé at lave retten med andebryst – det tror jeg smager skønt :-p

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lerche

    Og Liselotte steg dine fintsnittede rosenkål i smør i en halv times tid på panden, de skal være mørkristede, og husk salt, så lover jeg, dig at dit barndomstraume er forsvundet, som dug for solen 🙃

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Thai fiskefrikadeller" med nudelsalat