Svinekød i hoisinsauce
Idag fik vi nakkekoteletter på “kinesisk” med brune ris, men det havde også smagt godt sammen med fuldkornsnudler. Køb både hoisinsauce, soyasovs og chilisovs hos en asiatisk købmand – det smager 100 gange bedre end og koster det halve af supermarkedernes fordanskede udgaver.
Opskrift:
- 600 g magre nakkekoteletter
- 5 spsk hoisinsauce
- 5 spsk mørk soyasovs
- 1 spsk five spice- krydderi
- 1 spsk chiliflager
- 1 spsk sesamolie
- 1 lille løg
- 4 fed hvidløg – fintrevet
- Ingefær på størrelse med en tommelfinger – fintrevet
- 3 forårsløg i 2-3 cm skrå stykker
- 200 g rosenkål i kvarte
- 1/2 broccoli i små buketter (lægges i en skål og dækkes med kogende vand og lad stå i 10 min.)
- 250 g champignon i kvarte
- 150 g slikærter
Lav en marinade af hoisinsauce, soya, five spice og chiliflager. Skær eller klip koteletterne i mundrette strimler, læg dem i marinaden og lad kødet marinere, imens du ordner grøntsagerne osv – mindst 20-30 minutter.
Klar det almindelig løg, hvidløg og ingefær i sesamolien – pas på at hvidløget ikke bliver brændt. Tilsæt rosenkål, champignon og broccoli og steg videre 2-3 minutter. Tag panden fra varmen og vend forårsløg og slikærter i retten og hæld så grøntsagerne fra panden.
Hæld kød og marinade på panden og steg for høj varme i ca 5-6 minutter. Rør ikke for hyppigt, men hold selvfølgelig øje med at det ikke brænder på. Tilsæt så grøntsagsblandingen og saml retten og steg yderligere 2 minutter.
Servér med ris, ristede sesamfrø og sød chilisovs.
Køb både hoisinsauce, soyasovs og chilisovs hos en asiatisk købmand – det smager 100 gange bedre end og koster det halve af supermarkedernes fordanskede udgaver.
Har det stadig lidt svært med rosenkål.Et traume fra barndommen, må se at blive voksen.