Årets første burger – 2015
Jeg er nok ikke den eneste, der havde lyst til en stor snasket burger i dag – den første dag i det nye år (og/eller andre “dage derpå”). Er du virkelig hårdt ramt, så ring efter en hos den lokale burgersnask, men har du bare et minimum af overskud, så lav din burger selv – det smager altså bedre og tager ikke længere tid at lave, end det tager at få en udbragt.
Årets første burger er en dejlig syndig sag med en 200 g bøf, masser af ost, sprød bacon og en lækker cornichon/jalapeños-mayo.
Opskrift:
- 400 g hakket oksekød ca 10% fedt
- 6-8 skiver bacon
- Salt og peber
- Lidt worcestershire sauce
- 4 skiver ost – jeg brugte almindelig 45% mellemlagret skæreost af Danbotypen
- 4-5 spsk god mayonnaise
- 6-7 cornichoner – finthakket
- 2-3 spsk finthakkede røde syltede jalapeños
- 2 håndfulde snittet salat – jeg brugte spæde blandede salater
- 6-8 cherrytomater – halverede
- 1 rødløg – skåret i tynde skiver
- Ketchup
- 2 store burgerboller – eller andre passende boller
Steg bacon sprødt på en pande og læg det til side.
Form kødet til 2 store bøffer – lidt større i omkreds end bollerne. Krydr bøfferne på begge sider med salt, peber og et par splash worcestershire sauce.
Steg bøfferne på samme pande som baconen i ca 5 minutter på den ene side, vend dem og læg osten på. Steg bøfferne yderligere 5-7 minutter , indtil de er netop gennemstegte og osten er smeltet.
Imens bøfferne steger, røres mayonnaisen med de hakkede cornichoner og jalapeños, salt og peber – og bollerne deles og varmes i ovnen med skærefladen opad.
Saml burgerne med bolle, ketchup, salat, bøf, bacon, tomat, løg og cornichon/jalapeños-mayo’en – enjoy!
Ingen kommentarer endnu