Ovnstegt kylling med aubergine og squash, og pasta med hasselnød/soltørret tomat-pesto og mozzarella

Oksegryderet med rødvin og enebær

ffffffffffffffffffff 68Jeg har været syg, så der har været stille på bloggen den seneste uge. Jeg er stadig ikke helt ved muffen, men på et tidspunkt får man altså nok af yoghurt og ristet brød. Med hjælp fra min søde datter lykkedes det heldigvis at få lavet et “rigtig måltid” i dag – nemlig en skøn gryderet af okseinderlår med rødvin og enebær med kartoffelmos til.

gul-gryde 68Opskrift:

 • 500 g oksekød i tern – f.eks inderlår eller klump
 • 1 spsk smør
 • 6-7 hele enebær – knust med bagsiden af en ske eller lignende
 • 1 knips chiliflager
 • 3-4 små kviste frisk timian
 • Salt og peber
 • 2 store løg – groft hakket
 • 2-3 fed hvidløg – hakket
 • 3-4 gulerødder – i mundrette stykker
 • 2,5 dl tør rødvin
 • Ca 4 dl vand
 • Eventuelt 1 oksebouillonterning
 • 200 g champignons – i skiver
 • 3,5 dl madlavningsfløde
 • Lidt kulør
 • Syltede perleløg
 • Persille til pynt

 

I en stegegryde – brun kødet i smør sammen med enebær, chili og timian, og krydr med salt og peber. Tilsæt løg og steg yderligere 3-4 minutter, uden at løgene tager væsentlig farve. Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og steg endnu et par minutter uden at hvidløget bliver branket. Tilsæt rødvin og vand, indtil det netop dækker kødet. Lad retten simre 1 time og 45 minutter under låg.

Rist svampene gyldne og krydr dem med salt og peber. Kom svampene i gryderetten og lad den simre uden låg, indtil væden er kogt ind til ca halvdelen. Tilsæt eventuelt bouillonterning, hvis du ikke synes at det smager af nok.

Hæld madlavningsfløde i retten og lad den simre ca 5 minutter uden låg. Farv eventuelt med lidt kulør og smag til med salt og peber. Drys gryderetten med lidt persille – og server sammen kartoffelmos eller ris. Giv de syltede perleløg til.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnstegt kylling med aubergine og squash, og pasta med hasselnød/soltørret tomat-pesto og mozzarella