Paella på en hverdag

Stegt lever a la Balkan

lever2 re

Min datter kan ikke beskyldes for at være kræsen, men lever – det bryder hun sig altså ikke om. Det er helt ok herhjemme at man ikke kan lide alt, men man SKAL smage – også selvom man ikke kunne lide det sidst man fik det. Dels er der forskellige måder at tilberede den samme madvare/ret på og dels så ændrer ens smagspræferencer sig igennem hele livet og så ville det da være ærgerligt at have undgået noget, som man virkeligheden godt har kunne lide i årevis. Dette er efterhånden så indpodet i ihvertfald min datter at hun selv med lange, men dog jævne mellemrum foreslår at vi spiser lever eller marinerede sild, som hun heller ikke kan lide. I går var en af disse sjældne dage og denne gang var det svinelever, der stod for skud. Jeg valgte at tilberede den på en lidt mere camouflerende måde end den traditionelle – nemlig i en skøn “Balkan-inspireret” sovs med ajvar og røget stærk paprika. Min datter er stadig ikke vild med lever, men hun kunne da spise et lille stykke uden at dø, så det går måske fremad. Sovsen derimod – den blev slikket af tallerkenerne til sidste dråbe. Hvis du både er til lever og god sovs, så synes jeg at du skulle lave retten. Jeg gav en enkel salat med feta, samt bulgur til, men salat og ris eller kartofler(mos) ville også smage dejligt til.

lever tæt re

Opskrift:

 • 500 g svinelever – i skiver
 • 1 stykke bacon à 200 g – skåret i tern
 • 1-2 tsk stærk røget paprika
 • Salt og peber
 • Eventuelt 1 spsk smør
 • 2 løg – skåret i smalle både
 • 3 fed hvidløg – finthakket
 • 4 store spsk ajvar
 • 5 dl fløde – jeg brugte piskefløde
 • 1 grøntsagsbouillonterning

 

Steg baconen gylden og sprød på en dyb pande. Fisk baconen op og læg på fedtsugende papir. Krydr lever-skiverne med røget paprika, salt og peber og brun dem på begge sider i det afsmeltede baconfedt – og læg til side.

Steg løgene bløde på samme pande – tilsæt eventuelt lidt smør. Tilsæt hvidløg og ajvar og steg endnu et minut. Hæld fløden på og smuldr bouillonterningen heri. Kom lever og baconen tilbage i gryden og lad retten simre under låg i ca 10 minutter eller indtil leveren er netop gennemstegt. Smag til med salt og peber.

fet

Dagens salat:

 • Saft fra 2 citroner
 • 2 spsk ægte mayonnaise uden tilsætningsstoffer
 • 2 fed hvidløg – presset
 • 1 tsk dijonsennep
 • 1 tsk honning
 • Salt og peber
 • 1 romainesalathoved – fintsnittet
 • 100 g feta – smuldret
 • 1 knips sumak

 

Pisk citronsaft, mayonnaise, hvidløg, sennep, honning, salt og peber sammen til en dressing. Lad den gerne trække lidt på køl, inden servering.

Læg snittet romainesalat i en skål eller fad. Drys med smuldret feta og lidt sumak. Giv dressingen til, så den enkelte selv kan dosere.

Endvidere:

 • Bulgur kogt efter anvisning på pakken.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paella på en hverdag