Cannelloni med tomat, spinat og ricotta

Svineskank med ansjoser, hvidvin, salvie og sødmælk

skank ans re

I går fik vi svineskank med verdens måske mindst kønne sovs – skilt, grumset og af ubestemmelig farve – faktisk slet ikke rigtig en sovs, men mere bare “snask” med en guddommelig intens umamismag. Så det er altså ikke en fejl at den ser ud, som den gør. Jeg gav ciabattabrød til, som er godt til at suge den gode “sovs” op med, men kartofler havde også været fint. En salat med en syrlig dressing er absolut et must til retten.

skank gryde rere

Opskrift:

 • 1 svineskank à ca 1200 g
 • 1 spsk fennikelfrø
 • Salt og peber
 • 2 løg – skåret i tynde både
 • 1 spsk olivenolie
 • 10 fed hvidløg – groft hakket
 • 10 ansjoser
 • 10 salvieblade
 • 2 laurbærblade
 • 1 dusk rosmarin
 • Revet skal af 1 citron
 • 3 dl tør hvidvin
 • 1 liter økologisk sødmælk

 

Rids sværen i tern og krydr skanken godt med fennikelfrø, salt og peber og læg den til side. Klar løgene i olivenolie i en gryde, der kan gå i ovnen. Tilsæt hvidløg, ansjoser, salvie, laurbærblade, rosmarin og citronskal og steg indtil ansjoserne er smeltet. Hæld vinen på og lad alkoholen fordampe. Tilsæt mælk og lad den koge op. Placer skanken i gryden og sæt denne i en forvarmet ovn på 200 grader (uden låg) i 1,5 time. Vend skanken 2-3 gange undervejs. Skru temperaturen op på 225-250 grader og steg skanken yderligere 15 minutter, indtil mest mulig af sværen er sprød – vend igen et par gange undervejs. Skær skanken i skiver og server den sammen med sovsen/snasket, brød og salat.

skank salat re

Dagens salat af spæde blandede salat, basilikum, cherrytomater, rødløg og sorte oliven. Dressing af olie/eddike blendet med frisk basilikum, hvidløg, dijonsennep, salt og peber.

Endvidere:

 • Brød eller kartofler

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cannelloni med tomat, spinat og ricotta