"Linsekødboller" i flødesovs

Harissa-marineret kylling, hummus, karamelliseret fennikel og “hytteost-tabbouleh” i fuldkornspita

kylhu-laag-reJeg elsker kebab og denne udgave med spicy stegt kyllingefilet, cremet hummus, karamelliserede fennikel og hytteost-tabbouleh er bestemt ingen undtagelse. Udover at hummus smager fantastisk i kebab, så er det også en sund og billig måde at erstatte lidt af kødet på. Jeg skriver ingen opskrift på hummus i dette indlæg, men skriver du “hummus” i søgefeltet øverst i højre hjørne , så dukker der vist 6-8 forskellige opskrifter frem.

kylhu-rereOpskrift:

  • Kylling:
  • 350 g kyllingeinderfilet
  • 2 spsk olivenolie + lidt ekstra til stegning
  • Saft af ½ citron
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 1 spsk harissa
  • Salt og peber

 

Bland olivenolie, citronsaft, hvidløg, harissa, salt og peber i en frysepose. Kom kødet i posen og vend det godt rundt, så alt kød bliver dækket af marinaden. Lad kødet marinere mindst 30 minutter i køleskab – gerne længere, inden det steges ca 4 minutter på hver side på en varm pande. Tilsæt eventuelt mere olie på panden om nødvendigt. Krydr eventuelt med lidt ekstra salt.

 

  • “Hytteost-tabbouleh”:
  • 1 tomat – skåret i små tern
  • 1 lille agurk – skåret i små tern
  • ½ rødløg – fint hakket
  • 1 stor håndfuld persille – hakket
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 1 knips stødt spidskommen
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 2,5 dl hytteost

 

Bland alle grøntsager og krydderier sammen i en skål. Vend hytteosten i grøntsagsblandingen og lad det trække 15-30 minutter på køl.

  • Fennikel:
  • 1 fennikel – trimmet og skåret i tynde skiver på langs
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør

 

Krydr med salt og peber og steg fenniklen blød, gylden og karamelliseret i smør på en pande. Lav-medium temperatur.

Endvidere

  • 1 portion hummus
  • 3 fuldkornpitabrød – varmet efter anvisning på pakken
  • Snittet romainesalat
  • Ekstra harissa

 

Ved spisebordet – lad den enkelte selv fylde sit pitabrød med kylling, hummus, fennikel, hytteost-tabbouleh og salat.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Linsekødboller" i flødesovs