Kylling med sød/stærk chili, ris og stegt baby-pak choy med brunet smør med lime og soya
Kylling med sød/stærk chili:
- 4 store kyllingeoverlår
- 3 fed hvidløg – groft hakket
- Frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger – groft hakket – du behøver ikke skrælle det
- Salt og peber
- 2 spsk olie
- 6-7 spsk sød/stærk chilisovs
- Evt 1 tsk chiliflager
Fordel hvidløg og ingefær i bunden af et ovnfast fad (hvidløg og ingefær skal ikke spises, blot give smag til kylling og sky) og placer kyllingeoverlårene ovenpå. Krydr kyllingen gavmildt med salt og peber og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 40 minutter. I mellemtiden rør olie, sød/stærk chilisovs og eventuelt chiliflager sammen.
Tag fadet ud af ovnen efter de 40 minutter og fordel chilisovs/olieblandingen udover kødet. Sæt fadet tilbage i ovnen og giv det ca 10 minutter mere, men hold øje med at kyllingen ikke branker. (Steg pak choyen imens).
- Ca 300 g baby-pak choy
- 1 spsk smør
- Salt og peber
- 1 lille håndfuld peanuts – groft hakket
Smelt smørret på en pande og steg pak choyerne gyldne, men stadig med lidt bid heri. Krydr med salt og peber. Læg pak choyen på et fad og drys med hakkede peanuts.
- 100 g rigtig smør
- 1 spsk soyasauce
- 2-3 spsk limesaft
Kom smørret på panden og lad det smelte og bruse op. Når “bundfaldet” er nøddebrunt – tilsæt hurtigt soyasauce og limesaft. Hæld det brunede smør i en skål eller kande og server straks. Ved bordet – lad den enkelte selv dosere det brunede smør udover pak choy (og ris – alt efter hvor stor en smørgris du er). Husk at få “bundfaldet med.
Endvidere:
- Ris kogt efter anvisning på pakken
- Lime – skåret i både
Ingen kommentarer endnu