Grønkålsalat med kylling, avokado og gedeost
Det er vist ingen hemmelighed at jeg elsker “måltidssalater” – de er for det meste dejlig nemme at tilberede, de giver god lejlighed til at få ryddet lidt ud i gemmerne og så findes der ikke mange andre retter, hvor man i samme grad kan få lov til at “lege” med både forskellige farver konsistenser og smage – grønt, hvidt, rødt, sødt, surt, salt, bitter, umami, blødt, sprødt, cremet etc. Måltider af den slags er supertilfredstillende for både øjne, gane og mave og dagens salat var ingen undtagelse.Opskrift:
- 2 kyllingefileter
- Saft fra 1 + 1 citron
- 1 spsk herbes de Provence
- 4 + 2 fed hvidløg – presset
- 3 + 2 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 2 tsk grovkornet sennep
- 3-4 håndfulde fint snittet grønkål
- 1 æble – skåret i tern
- 1 avokado – skåret i tern
- 100 g blød gedeost – i mindre stykker
- 1 lille håndfuld valnøddekerner – groft hakket
Bland saft fra 1 citron, herbes de Provence, 4 fed presset hvidløg, 3 spsk olivenolie, salt og peber til en marinade og lad kyllingebrysterne marinere heri i mindst en time.
Steg kyllingefileterne gyldne og netop gennemstegte på en pande (9-10 minutter på hver side).
I mellemtiden: Bland en dressing af saft fra 1 citron, 2 fed presset hvidløg, 2 tsk grovkornet sennep, salt og peber i en salat-skål/fad. Vend grønkål og æbletern i dressingen.
Skær den færdigstegte kylling i skiver og lad dem køle lidt. Arranger kylling, avokado, gedeost ovenpå grønkålen og drys med valnødder. Giv eventuelt lidt godt brød til.
Ingen kommentarer endnu