Rødspætte med avocadosovs

“Italienske” koteletter med kartoffelblokke

kotelet-e1435992263605 nyI dag lykkedes det mig at forvandle en pakke lidt kønsløse koteletter til et rigtig lækkert måltid med italienske noter.

Koteletterne krydrede jeg med salvie, rosmarin, merian, peber og salt. Saltet allerede 15-20 minutter før stegningen. Kød vinder altså virkelig meget ved “gourmetsaltning”, så det er  en nem og stort set omkostningsfri måde at opnå bedre smagende kød på.

Koteletterne stegte jeg 6-7 minutter på en glohed grillpande. Sådan synes jeg at de både smager bedst og er mest indbydende at se på.

Sovsen:

 • 1 tsk olivenolie
 • 1 lille finthakket løg
 • 1 fed hakket hvidløg
 • 10-12 champignoner i kvarte
 • 75 g soltørrede tomater i små tern
 • 4 dl madlavningsfløde
 • 1 svinebouillonterning
 • 1 tsk af hver af  rosmarin, merian, basilikum, oregano og chiliflager
 • Salt og peber

 

Løg og hvidløg klares i olivenolien på en dyb pande. Champignonerne kommes på og når disse har fået lidt farve, tilsættes de soltørrede tomater og krydderierne, som steges med et par minutter. Tilsæt så madlavningsfløden og bouillonterningen. Kog sovsen lidt ind til passende konsistens og smag til med salt og peber.

Jeg har jo forkøbt mig i kartofler, så dem får vi til næsten alle måltider i disse dage. Idag fik jeg lyst til at lave noget andet end det sædvanlige, så jeg tog nogle af de største og skar dem i nogenlunde lige store firkanter og stegte dem på en pande i en anelse olie. De fik små 7-8 minutter på alle 6 sider. Inden servering fik de blot lidt salt.

salat-til-kotelet-e1412953281843 nySalat fik vi naturligvis også til. Den bestod af blandede spæde salater, cherrytomater, asparges, persille, rødløg, kapers og sorte oliven. Hertil en vinaigrette med Dijonsennep og hvidløg.

 

2 kommentarer

 • Erik Andersen

  Kødet bliver IKKE af bedre kvalitet ved “gourmetsaltning”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Persille

   Det har du ret i – kvaliteten forbliver den samme, men smagen kan dog forbedres.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødspætte med avocadosovs