Brasiliansk Moqueca-inspireret fiskestuvning med rød snapper og rejer

Koteletter i fad som vor italienske mama kunne have lavet dem

mamas-tall2 nyKoteletter i fad er en populær ret hos de fleste. Her får du opskriften på min “italienske” udgave. Vi fik en lækker bønne/broccolisalat og krydrede halve ovnkartofler til i dag, men pasta eller ris passer også fint til. (Jeg gav kartoflerne et forspring på 10 minutter i ovnen, så forbered dem først).

koteletter-i-fad-mama nyMamas koteletter i fad:

  • 4 svinekoteletter – ca 500 g
  • Salt og peber
  • 1 tsk  + 1 spsk paprika
  • 4-5 spsk  soltørrede tomater i små tern + lidt af olien, som de har ligget i
  • 1 rødløg – finthakket
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk chiliflager
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 125 g mozzarella – i tynde skiver

 

Krydr koteletterne med salt, peber og 1 tsk paprika, og brun dem på en dyb pande i lidt af olien fra de soltørrede tomater. Læg koteletterne i et ovnfast fad.

Klar løgene på samme pande, som kødet blev brunet på – tilsæt eventuelt lidt mere olie. Tilsæt hvidløg, oregano, basilikum, rosmarin, chiliflager og  1 spsk paprika og steg yderligere 1 minut, men uden at det tager farve. Kom de soltørrede tomater på og steg endnu et par minutter.

Tilsæt madlavningsfløde og smuldret bouillonterning og lad det simre ca 5 minutter. Smag til med salt og peber og hæld sovsen over koteletterne. Fordel osten på koteletterne og bag retten i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 25 minutter.

mamas-kartofler nyHalve ovnkartofler:

  • Et passende antal bagekartofler – halverede
  • Lidt olivenolie
  • Presset hvidløg
  • Tørret oregano, basilikum og rosmarin
  • Salt og peber

 

Vend kartoflerne i lidt olie, krydderier, salt og peber og bag dem ca 35 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader.

mamas-salat nyBønne/broccolisalat:

  • 2 håndfulde grønne bønner – skåret i mundrette stykker
  • ½ broccolihoved – delt i små buketter
  • Salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1½ tsk dijonsennep
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 3 spsk kapers
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 lille rødløg – finthakket
  • 10 sorte oliven

 

Kog bønnerne i ca 4 minutter i vand tilsat salt. Tilsæt broccoli og koger yderligere 2 minutter. Overhæld grøntsagerne med iskoldt vand og lad dem dryppe grundigt af.

Pisk olie, eddike, dijonsennep, oregano, basilikum, salt og peber grundigt sammen og tilsæt kapers, hvidløg og rødløg. Vend de afdryppede bønner og broccoli i marinaden og pynt med oliven.

6 kommentarer

  • Vibeke Lindqvist

    Åh kan man udlade hvidløg?kan ikke li’ smagen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Man kan gøre præcis som man lyster 🙂 Retten bliver lidt anderledes uden hvidløg, men jeg er sikker på at den også vil smage godt uden 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jytte

    Lyder rigtig god vil gerne prøve den,men er i tvivl om der skal 2gange hvidløg og 2gange rødløg som der står i ? Mvh Jytte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Hej Jytte

      Jeg har gransket opskriften og jeg kan altså kun se, at jeg skriver rødløg og hvidløg en gang.

      4 svinekoteletter – ca 500 g
      Salt og peber
      1 tsk + 1 spsk paprika
      4-5 spsk soltørrede tomater i små tern + lidt af olien, som de har ligget i
      1 rødløg – finthakket
      3 fed hvidløg – presset
      1 tsk tørret oregano
      1 tsk tørret basilikum
      1 tsk tørret rosmarin
      1 tsk chiliflager
      5 dl madlavningsfløde
      1 grøntsagsbouillonterning
      125 g mozzarella – i tynde skiver

      Mon du mener de rødløg og hvidløg jeg skriver i bønne/broccoli-salaten?

      Pernille 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Troels H. Platz

      I opskriften på bønnesalaten er linjerne med rødløg og hvidløg gentaget.
      Linje 7 & 12 : 2 fed hvidløg
      Linje 8 & 13 :1 lille rødløg

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Nu skulle de hvid- og rødløg være på plads 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brasiliansk Moqueca-inspireret fiskestuvning med rød snapper og rejer