Lynhurtig sandwich med ovnbagt laks

I dag skulle det bare gå hurtig, men jeg havde samtidig et par stykker fersk laks, der skulle bruges i dag og ingen plads i fryseren. Løsningen blev laksesandwich. Laksen fik 12 minutter i ovnen og mellemtiden rørte jeg dressingen og ordnede grøntsagerne. Et nogenlunde hæderligt måltid på under et kvarter – det kan vist næsten ikke gøres hurtigere.
Opskrift:
- 2 stykker fersk laks à ca 100 g
- Saft af ½ citron
- Salt og peber
- 2 dl cheasyfraiche
- 2 spsk soltørret tomat i små tern
- 2 tsk ketchup
- 1 knips chiliflager
- 1 fed hvidløg – presset
- 1 stor håndfuld spæde spinatblade
- 1 stor tomat – skåret i skiver
- 1 forårløg – fint snittet
- 1 lille flûte – delt i 2 og flækket på langs eller andet passende brød
Dryp laksen med citronsaft og krydr gavmildt med salt og peber. Bag laksen i ca 12 minutter i en 200 grader varm ovn. Når ca halvdelen af tiden er gået, lægges brødet i ovnen underdelen med skærefladen opad og overdelen med skærefladen nedad.
I mellemtiden: Rør en dressing af cheasyfraiche, resten af saften fra den ½ citron, soltørret tomat, ketchup, chiliflager, hvidløg, salt og peber.
Tag laks og brød ud af ovnen, og byg 2 sandwiches af brød, laks, dressing, spinat, tomat, foråsløg.
Ingen kommentarer endnu