Adana kebab med myntedressing og løgsalat

Ovnstegt kylling med grøn karry, og salat med agurk og bønnespirer

grøn-kyl-tall2 (1) reI dag fik vi, hvad der vel bedst kan kaldes en dansk/thai-fusionskylling – krydret med thailandsk grøn karrypasta, men med sovs med base af dansk fløde. Uanset rettens nationalitet smagte det fortrinligt.

grøn-kyl-fad reOvnstegt kylling med grøn karry:

  • 1 kylling à ca 1200 g – parteret i 4 eller som sommerfuglkylling
  • 3 spsk grøn karrypasta – fra en thaikøbmand, ikke fra supermarked
  • 2 spsk olie
  • 3-4 fed hvidløg – presset
  • Salt
  • 3-4 dl madlavningsfløde
  • 5-8 tørrede karryblade – let smuldret

 

Læg kyllingen i et ovnfast fad. Bland karrypasta, olie og hvidløg og fordel blandingen på skindsiden af kyllingen. Krydr med salt og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 35 minutter.

Hæld madlavningsfløde i bunden af fadet og drys de let smuldrede karryblade ud i fløden. Steg kylling yderligere ca 10 minutter i ovnen.

thai-salat reSalat med agurk og bønnespirer:

  • 2 håndfulde feldsalat
  • 1 lille agurk – skåret i brede tynde strimler med en kartoffelskræller
  • 3 håndfulde babybønnespirer
  • 1 frisk rød chili – skåret i bittesmå tern
  • 1 lime – delt i både – til at presse over salaten

 

Arranger grøntsagerne pænt i en skål eller fad og læg limebådene ved.

Yderligere:

  • Ris kogt efter anvisning på pakken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Adana kebab med myntedressing og løgsalat