Burgere med sprød mørksej og tartarsovs, samt spicy fritter af søde kartofler

Små sprøde bulgur/rødbede-hapsere – Stop spild af mad

bede 2 reJeg havde en rest kogt bulgur og rødbedetzatziki til overs fra i forgårs, som jeg selvfølgelig ikke ville smide ud. I dag blev det derfor tryllet om til en lækker snack i form små sprøde hapsere, som jeg gav lidt tyrkisk yoghurt rørt med stærk chilisovs til. De ville også sagtens kunne bruges som f.eks bøf i en vegetarburger, hvis man lavede dem lidt større. Jeg havde faktisk tænkt mig at fryse nogle af dem ned og bruge i vegetar-sliders på et senere tidspunkt, men de smagte så godt at vi kom til at spise dem allesammen i dag.

Som vanligt når det drejer sig om Stop spild af mad-indlæg, så er dette ikke tænkt som en desideret opskrift, men mere som inspiration til, hvordan man også kan få brugt sine madrester.

bede tæt re“Opskrift”:

  • 5-6 dl kogt bulgur
  • 8-10 spsk rødbedetzatziki
  • 2 æg
  • Ca 75 g hvedemel
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • Olie til bagepladen
  • Eventuelt lidt  hakket persille og tallerkensmækker-blade til pynt

 

Bland alle ingredienser grundigt sammen – undtaget olivenolie og pynt. Form “farsen” til ca 16 små bøffer og sæt dem på en bagepapirbeklædt bageplade smurt med olie. Bag “frikadellerne” ca 25 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. Server sammen med tyrkisk yoghurt – rørt med let hånd med lidt stærk chilisovs – til at dyppe i.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Burgere med sprød mørksej og tartarsovs, samt spicy fritter af søde kartofler