Nakkekoteletter med madagaskarpeber-creme, nye kartofler og sprød salat
Den stod på en af familiens livretter i går – nemlig store saftige nakkekoteletter med dejlig sprød stegeflade. Hertil fik vi nye danske kartofler, en enkel salat og en superlækker creme med grønne syltede madagaskarpeberkorn.
Madagaskarpebercreme:
- 1 bananskalotteløg – finthakket
- 100 g grønne peberkorn i lage – drænet vægt
- 1 spsk smør
- 1 fed hvidløg – finthakket
- ½ dl cognac
- 2-3 spsk Worcestershire sauce
- 3 dl cremefraiche 38%
- 3 spsk finthakket persille
- Salt og peber
Steg skalotteløg og peberkorn i lidt smør på en pande, indtil løgene er helt bløde og gyldne. Tilsæt hvidløg og steg yderligere 1 minut, men uden at det tager farve. Tilsæt cognac og Worcestershire sauce og lad det koge ind. Kom løg/peberblandingen i en skål og lad den køle af i køleskab. Bland den afkølede masse med cremefraiche og persille. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere Worcestershire sauce.
Dagens salat bestående af fintsnittet hjertesalat og radiser i små tern, dryppet med lidt citronsaft, salt og peber.
Nakkekoteletterne blev i går blot penslet med lidt olivenolie og krydret med frisk citrontimian, salt og peber. Herefter fik de ca 7 minutter på hver side ved medium temperatur og fik efterfølgende lov at hvile ca 10 minutter.
Endvidere:
- Kogte nye kartofler
Ingen kommentarer endnu