Marinerede nakkekoteletter med stegt citron, salat og tzatziki-dressing

Kalkuncuvette med ovnbagte kartofler, squash, cherrytomater og champignoner, samt estragoncreme

Nej, kalkun er altså ikke nødvendigvis tørt og kedeligt, men det meste kalkunkød kræver, at man gør sig lidt ekstra umage med, at det absolut ikke får for meget og slet ikke for lidt. Kalkunkød kan også være lidt intetsigende i smagen, men dette gælder ikke cuvetten (hvor den end sidder på en kalkun?). Jeg tror nærmest, at man skal gøre sig  umage, hvis man skal få en kalkuncuvette til at blive tør og smagen fejler absolut heller ikke noget. Faktisk er “kalkuncuvettekrølfedt” noget af det aller lækreste – desværre var der ikke så meget på denne cuvette. Her kan du se et mere “normalt” kalkuncuvettekrølfedtlag.

Dagens opskrift er en af de dejlig nemme, hvor både kød, kartofler og grøntsager tilberedes i samme fad. Det eneste der skal laves ved siden af er den lækre estragoncreme.

Kalkuncuvette, kartofler og grønt:

 • En passende mængde kartofler – skåret i kvarte
 • Lidt olivenolie
 • Salt og peber
 • 1 kalkuncuvette à ca 600 g
 • 2 spsk smør
 • 200 g champignon – hele uden rod
 • 1 lille squash – skåret i grove tern
 • 10-12 cherrytomater
 • 5-6 fed hvidløg
 • 1 spsk herbes de Provence

 

Kom kartoflerne i et ovnfast fad, dryp  med lidt olie og vend kartoflerne i olien. Krydr med salt og peber og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader. Lad kartoflerne få et forspring på 10-15 minutter, imens du ordner grøntsager og går i gang med dressingen.

Tag fadet med kartofler ud af ovnen, skub kartoflerne ud i siderne af fadet og placer kalkuncuvetten i midten og grøntsagerne mellem kartoflerne. Krydr kød og grøntsager med salt, peber og herbes de Provence og sæt små klatter smør udover kødet. Sæt fadet tilbage i ovnen i ca 50 minutter eller indtil kartoflerne er møre og kødet har en centrumtemperatur på 75 grader.Estragoncreme:

 • 3,5 dl cremefraiche
 • 1/3 bundt estragon (ca 20 g)
 • 4 spsk god mayonnaise
 • 2-3 spsk hvidvinseddike
 • Salt og peber

 

Kom 3-4 spsk cremefraiche og estragon-bundet i en blender og kør, indtil det er en ensartet grøn masse. Kom resten af cremefraichen og mayonnaisen i en skål og rør det sammen med en ske. Tilsæt den grønne masse, men hold lidt tilbage til pynt. Smag til med eddike, salt og peber. “Tegn” en tynd spiral med den grønne masse ovenpå dressingen og rør ganske let med skeen. Stil på køl indtil servering.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marinerede nakkekoteletter med stegt citron, salat og tzatziki-dressing