Stegt flæsk marineret i mørk rom med spicy papayasalsa og kokosris
Stegt flæsk smager alt for godt til kun at spise det på en enkelt måde. Der er absolut intet i vejen med kartofler og persillesovs, men flæsk har da potentiale til at blive brugt i mange forskellige retter. I dag fik vi det marineret i mørk rom og masser af krydderier. Serveret med caribisk inspireret tilbehør – nemlig en hot og frisk salsa og ris kogt i kokosmælk og gurkemeje.
- 500 g flæsk
- 1 spsk hel allehånde
- 1 spsk hel spidskommen
- 1 spsk hele korianderfrø
- 1 tsk grønne chiliflager
- 1 tsk røde chiliflager
- Ca 0,75 dl mørk rom
- 3 spsk olivenolie
- Salt
Stød eller kværn allehånde, spidskommen, korianderfrø, grøn og rød chili til et fint pulver og bland det med rom og olie. Vend flæsket godt rundt i marinaden og lad det trække på køl et par timer. Vend det et par gange undervejs.
Læg flæsket på en bagepapirbeklædt bradepande, krydr med salt og sæt det i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 30 minutter eller til det er gennemstegt og sprødt. Det skal se lidt mørkt ud på grund af de mange krydderier, men det skal naturligvis ikke være forkullet.
Kokosris:
- 3 dl basmatiris
- 1 dåse kokosmælk – ikke light
- ½ dåse vand
- 1 tsk gurkemeje
- Salt
Bring kokosmælk og vand i kog i en gryde. Tilsæt ris, gurkemeje og salt og rør lidt rundt i gryden. Kog risene for svag varme ca 14 minutter under låg. Tag gryden af varmen og lad risene trække ca 10 minutter under låg.
- 1 papaya – skåret i små tern
- 1 gul peber – skåret i små tern
- 1 grøn peber – skåret i små tern
- 1 rød chili – skåret i tynde ringe – styrke efter din smag
- 1/5 kokosnød – snittet i strimler med en kartoffelskræller
- Saft af 1 lime
Bland alle ingredienser sammen i en skål.
Ingen kommentarer endnu