Estragonkylling med fennikel, hvidvin og grov sennep, samt smørbagte gulerødder med citron

Ovnbagt laks med porre, kapers, estragon og fløde

ovnbagt-laks-med-porrer-og-kapers-i-fad-mvJeg er ikke gravid eller har på anden måde fået vild trang til estragon. Jeg kunne blot kun få kæmpebundter, da jeg købte estragon forleden dag og da vi jo er imod madspild. Ja, så må du altså finde dig i 2 opskrifter med frisk estragon i rap – en med kylling forleden dag og her en med laks.  Vi spiste ris til retten i dag, men kogte kartofler ville også have smagt dejligt til.

ovnbagt-laks-med-porre-og-kapers-tall-mmOvnbagt laks med porre, kapers, estragon og fløde:

  • Ca 500 g fersk laks – delt i 3-4 stykker
  • Salt og peber
  • 3-4 porrer – soigneret
  • 1-2 spsk smør
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 1 knivspids sambal oelek
  • 5 dl fløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning – smuldret
  • 60 g kapers – tag lidt fra til pynt
  • Saft af ½-1 citron
  • 1/4 bundt estragon – groft hakket

 

Sæt ovnen på 200 grader. Læg laksestykkerne i et ovnfast fad og krydr dem med salt og peber.  Snit porrerne i tynde ringe – også den grønne del og steg dem 2-3 minutter i lidt smør på en pande. Tilsæt hvidløg og sambal oelek og steg endnu et minut. Hæld fløden på panden og smuldr grøntsagsbouillonterningen heri. Tilsæt kapers og smag til med salt, peber og citronsaft.
Hæld sovsen over laksen og sæt fadet i den forvarmede ovn i ca 20 minutter eller indtil laksen er netop gennembagt. Drys med estragon og de resterende kapers og server straks med ris eller kogte kartofler. Giv eventuelt også citronbåde til.

6 kommentarer

  • Berit Hansen

    Hej
    Retten med laks og porrer kapers estragon er super lækker.
    Der står fløde er det piskefløde der skal bruges,den var vandet med fløde
    Mvh Berit

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Hej Berit

      Tak for de rosende ord 🙂 Ja, jeg brugte piskefløde 😛

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christiana

    Utrolig lækker sovs, brugte den ved siden af laksen. Første gang jeg besøgte din side, men ikke sidste gang

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tusinde tak for rosen og velkommen til min blog 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lya therkelsen

    Har lavet din laks et par gang, den er rigtig god, men hvad vil du servere til ud over kartofler. Hvad salat passer til
    Hilsen Lya

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tak for de rosende ord. Jeg plejer ikke at serverer salat til denne ret. Hvis du gerne vil have lidt flere grøntsager, så ville jeg tage dem i selve lakseretten. Det kunne f.eks være broccoli, blomkål eller gulerødder.
      Pernille 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Estragonkylling med fennikel, hvidvin og grov sennep, samt smørbagte gulerødder med citron