Pulled pork vindaloo med gulerods/paneer-salat og beriget mango chutney

Serbisk pølseret med ajvar, kikærter og palmekål

Denne pølseret er nogenlunde lige så serbisk, som den svenske er svensk. Det vil sige – ikke det fjerneste. Jeg kalder den blot sådan, da de fleste af rettens ingredienser er ret typiske for det jævne Balkan-køkken og så naturligvis for ordspillets skyld. Uanset navnet, så skulle du give opskriften en chance en dag, du trænger til en nem og hyggelig ret. Jeg spiste en let salat med olie/eddike-dressing og kogt perlebyg til, men pasta, kartofler i alverdens udgaver, ris, bulgur eller brød ville også smage godt til. Kan du ikke få palmekål, så brug en anden slags – f.eks savoykål og vil du hellere have bønner af en art end kikærter, så byt du bare. Det vigtigste er, at du bruger pølser af en nogenlunde lødig karakter.Serbisk pølseret:

 • 6 (oste)pølser – ca 750 g
 • 1 spsk olivenolie
 • 1½ spsk fint hakket frisk oregano
 • 3 løg – skåret i smalle både
 • 4-5 fed hvidløg – fint hakket
 • 5 dl fløde – jeg brugte piskefløde
 • 7-8 gode spsk ajvar (jeg brugte medium styrke)
 • 2 spsk harissa – alternativt anden ikke sød chilisovs
 • 1 dåse kikærter – skyllet og drænet
 • 2-3 håndfulde ærter – fra frost
 • 1 “bundt” palmekål – rippet og skåret i strimler
 • Salt og peber

 

Skær hver af pølserne i 5-6 skrå skiver og steg dem gyldne i olivenolie på en dyb pande. Tilsæt løg, hvidløg og oregano og steg, indtil løgene er klaret. Hæld fløden på, tilsæt ajvar og lad retten simre i ca 5 minutter. Kom ærter og kål i retten og steg, indtil ærterne er optøet og kålen er faldet sammen, men stadig har bid. Smag til med salt og peber.

Dagens salat bestående af salat/kål-blanding, kørvel og flerfarvede cherrytomater med olivenolie/hvidvinseddike-dressing med hvidløg og dijonsennep.

Endvidere:

 • Perlebyg – kogt efter anvisning på pakken

2 kommentarer

 • Den ser skøn ud – og dejligt med en ret, hvor der er skruet godt op for krydderierne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Persille

   Tak for de rosende ord 🙂 Hvis du kigger dig omkring på min blog, så kan du se, at jeg har en forkærlighed for at skrue op for krydderierne i mine opskrifter – også de mere klassiske. Uden det skal blive alt for høj-filosofisk, så gælder det vist også bare i livet i al almindelighede 😉

   Pernille 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pulled pork vindaloo med gulerods/paneer-salat og beriget mango chutney