"Svenske sild"

Lam i flødeostesovs med hvidvin, squash og soltørret tomat, samt “grøn” bulgur og salat med citronvinaigrette

 

lammegryde-rereNemlig.com hvorfra jeg får leveret de fleste af mine dagligvarer, har de seneste uger haft Philadelphias pendant til pikantost, som gratis vareprøve. Det er normalt ikke noget, vi spiser i store mængder herhjemme og vi har da heller ikke kunne følge med strømmen af indgående oste, selvom jeg nok har spist flere philadelphia-ostemadder de seneste 3-4 uger end de 10 foregående år. Heldigvis kan ostene holde sig forholdsvis lang tid, men alligevel stod jeg med 2 oste, der skulle spises i dag. Jeg orker helt ærligt ikke flere madder med med osten lige den næste tid, så jeg var nødt til at finde en anden anvendelse for dem og helst en, hvor ostens smag ikke var den mest fremtrædende. Det kom der denne ret med lam ud af og den smagte i al beskedenhed virkelig dejligt i samspil med det valgte tilbehør.

lam-i-gryde-reLam i flødeostesovs:

  • Ca 600 g lammeculotte – skåret i mundrette stykker
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 løg – skåret i smalle både
  • 1 stor squash – skåret i ca 1½ cm tykke halvmåner
  • 4-5 fed hvidløg – fint hakket
  • 1 tsk harissa
  • 3 spsk soltørrede tomat i små tern
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 260 g Philadelphia med løg og urter
  • Eventuelt lidt vand
  • 1 drys persille til pynt

 

Brun kødet på en dyb pande i lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Tag kødet af panden og læg det til side. På samme pande steg løg, hvidløg, og squash, indtil løgene er bløde, men ikke brune. Tilsæt harissa og soltørrede tomat-tern og steg endnu et minut. Hæld vinen på panden og smuldr bouillonterningen heri. Lad alkoholen fordampe og rør så flødeosten i retten. Lad retten simre ca 5 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis sovsen bliver for tyk. Smag til med salt og peber og drys med persille.

“Grøn bulgur” er blot bulgur kogt efter anvisning på pakken og vendt med en stor håndfuld finthakkede friske krydderurter. Jeg brugte persille og timian.

Dagens salat:

  • 1 stort romainesalathoved
  • ½ dl olivenolie
  • ½ hvidvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 4 fed hvidløg – skåret i mindre stykker
  • Fintrevet skal af 1 citron
  • Salt og peber

 

Snit eller riv salaten i mindre stykker og kom den i en skål. I en anden skål – blend olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, hvidløg, citronskal, salt og peber med en stavblender, indtil det er let skummende og emulgeret. Lad den enkelte selv dosere mængde af dressing på sin salat.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Svenske sild"