Ovnstegt kylling med grøn karry, og salat med agurk og bønnespirer

Vegetariske fyldte peberfrugter med røget paprikasovs – Stop spild af mad

peber-tæt2Mandagens middag var som vanlig vegetarisk – nemlig peberfrugter fyldt med en rest ris fra søndag, mandler, champignon og andet godt. Bagt i ovnen med “fødderne” i en spicy og cremet paprikasovs og med ost på toppen. Hertil en hel enkel grøn salat med olie/eddike-dressing.

 

peber-fad-e1436031007328 nyJeg havde kun 2 peberfrugter, så jeg fyldte også en stor snackpeber delt i to.

Opskrift:

  • 3 peberfrugter – gerne i forskellig farve
  • 1 spsk + 1 spsk smør + lidt ekstra til at smøre fadet med
  • 1 meget stort rødløg – finthakket
  • 12-15 champignons – finthakket
  • 3-4 fed hvidløg – presset
  • 1 håndfuld mandler – groft hakket
  • 1 spsk + 1 spsk herbes de Provence
  • Ca en kvart friskrevet muskatnød
  • 1 knips chiliflager
  • Ca 7 dl kolde kogte ris
  • Salt og peber
  • Lidt vand
  • 1½ spsk røget paprika – stærk
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 4-5 dl madlavningsfløde
  • Ca 100 g emmentaler – revet eller i skiver

 

Halvér peberfrugterne og fjern nænsomt frøstol og membraner. Sæt dem i et ovnfast fad, som er smurt let med smør i bunden.

Klar løget i 1 spsk smør. Tilsæt champignons, hvidløg, mandler, 1 spsk herbes de Provence, muskatnød og chiliflager, og steg indtil svampene har smidt vand og vandet er kogt væk igen. Tilsæt ris og steg yderligere et par minutter. Smag til med salt og peber.

Fordel risblandingen i peberfrugterne. og hæld lidt vand i bunden af fadet – ca så det når et par cm op af peberfrugterne. Sæt fadet i en 200 grader forvarmet ovn i ca 50 minutter.

I mellemtiden – Svits røget paprika kort i 1 spsk smør. Tilsæt flåede tomater, smuldret bouillonterning, 1 spsk herbes de Provence og madlavningsfløde og lad det simre 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.

Tag fadet ud af ovnen, når de 50 minutter er gået. Hæld paprikasovsen i bunden af fadet og fordel osten udover peberfrugterne. Sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere ca 10 minutter.

peber-tall-e1436031244508 ny

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnstegt kylling med grøn karry, og salat med agurk og bønnespirer