Måltidssalat af spidskål, avokado og feta med citrus/ingefær/chili-dressing - Stop spild af mad

Hjerter Stroganoff med ovnfritter

hjerter-svin-tall nyDer er så meget godt at sige om hjerter – de er sunde, billige og smager forrygende. Derfor er det en skam kun at tilberede dem på den samme helt traditionelle måde i flødesovs. I dag har jeg så forsøgt mig på en fusion med bøf Stroganoff – og det vil jeg med fare for at lyde selvfed, påstå var ret vellykket.

Det “rigtigste” tilbehør til bøf Stroganoff er pommes frites, så det fik vi også til vores hjerter – omend i en lidt sundere hverdagsudgave. En enkel salat gjorde det ud for dagens grønne indslag.

hjerter-svin ccOpskrift:

  • 500 g svinehjerter – skåret i mindre stykker
  • 150 g bacon – skåret i strimler. Tag evt. et par skiver fra til pynt.
  • 200 g champignon – skåret i ikke for tynde skiver
  • 1 spsk smør
  • 1 stort løg – delt i kvarte og skåret i skiver
  • 3 spsk paprika
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • Hvidløg – finthakket
  • Ca 5 dl vand
  • 2 laurbærblade
  • 1 kvist frisk timian
  • 5 dl madlavningsfløde eller samme mængde cremefraiche 38% – jeg brugte madlavningsfløde i dag

 

Brun baconen i en stegegryde. Tag den op og læg den til side. Brun svampene i baconfedtet og læg også dem til side. Smelt 1 spsk smør i samme gryde – hvis det er nødvendigt – og klar løget heri.

Kom hjerterne, paprika og chiliflager i gryden og brun hjerterne. Tilsæt tomatpuré, hvidløg og baconstrimler, og lad det stege med et par minutter. Tilsæt vand, laurbærblade og timian og lad retten simre 1½ time under låg.

Tag låget af stegegryden og lad retten simre yderlige 30 minutter, eller indtil sovsen er kogt kraftigt ind. Tilsæt madlavningsfløde og kog yderligere 5 minutter. Fisk laurbærblade og timiankvisten op og smag retten til med salt og peber. Tilsæt de ristede champignons og pynt eventuelt retten med sprøde baconskiver brækket i lidt mindre stykker.

Ovnfritterne var blot store kartofler skåret i stænger, duppet tørre med et viskestykke og vendt med olivenolie og salt. Derefter en tur i ovnen på 250 grader i en halv times tid på en bageplade beklædt med bagepapir.

salat-til-hjerter nyDagens salat af cocktailtomater, agurk, forårsløg og ærteskud med en olie/eddike-dressing med sennep og hvidløg.

2 kommentarer

  • Michael

    Så kører den igen! For hulen da, hvor er det godt. Jeg tror det må være 10.gang jeg laver denne fantastiske ret.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Det gør mig så glad, at retten glæder dig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Måltidssalat af spidskål, avokado og feta med citrus/ingefær/chili-dressing - Stop spild af mad