Chili/honning/whisky-glaseret skinke og parmesan-gratineret flødebagt butternut squash

Spicy og cremet butternut squash-suppe med ingefær, lime og kokosmælk – Stop spild af mad

I går da vi fik Chili/honning/whisky-glaseret skinke og parmesan-gratineret flødebagt butternut squash til aftensmad, blev der en god rest både skinke og flødebagt butternut squash til overs, idet vi blev en ung mand med god appetit mindre til middagen end beregnet. Skinken vidste jeg allerede skulle ende sine dage som skinkesalat, for det har jeg haft lyst til de sidste par dage, efter jeg kom til at tænke på min bardoms frokoster i Margasins cafeteria sammen med min salige mormor. Der endte vi altid, når vi havde været ud at shoppe og hver gang fik jeg to af deres trekantede sandwiches af det blegeste toastbrød – en med æggesalat og en med skinkesalat. Du husker dem sikkert fra dengang, hvis du er i min alder – eller kan man mon få dem endnu?

Nå, tilbage til den flødebagte butternut squash – der var ikke helt nok af den, til vi kunne spise den som tilbehør til aftensmaden i dag, så jeg fik idéen at forvandle den til et par portioner suppe til dagens frokost. Min teenage-datter havde efterladt en halv dåse kokosmælk i køleskabet, efter hun havde lavet en hårkur af en lidt for moden avokado og den anden halvdel kokosmælken. Butternut squash og kokosmælk er jo et glimerende match, så det var oplagt at komme den i suppen sammen med forskellige krydderier. Det kom der en spicy og cremet suppe ud af. Som vanligt når det gælder mine “Stop spild af mad-indlæg”, så er dette ikke tænkt som at være en decideret opskrift, der skal følges slavisk, men mere som inspiration til hvordan man også kan bruge sine rester.

bn sup re“Opskrift”:

 • Lidt under halvdelen af en omgang flødebagt butternut squash
 • Et tommelfingerstort stykke frisk ingefær – finthakket
 • 1 lille stærk frisk chili – finthakket
 • 1 spsk smør
 • 2-3 tsk garam masala
 • 1-2 tsk karry
 • ½ dåse kokosmælk
 • 4-5 dl vand
 • 1 grøntsagsbouillonterning
 • Saft af ca ½ lime
 • Salt

 

Svits ingefær og chili 1 minut i smør i en tykbundet gryde. Tilsæt garam masala og karry og svits endnu ½ minut. Tilsæt de flødebagte butternut squash, kokosmælk, vand og bouillonterning og lad det simre ca 15 minutter.

Blend suppen med en stavblender. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, hvis den er blevet for tyk. Kog op og smag til med limesaft og salt.

(Hvis du ikke lige har en omgang flødebagt butternutsquash, så brug i stedet en halv butternutsquash, som du har bagt mør i ovnen og øg mængden af kokosmælk fra en halv til en hel dåse).

chili reEndvidere:

 • Kold tyrkisk yoghurt
 • Eventuelt ekstra frisk chili og lime

6 kommentarer

 • Mai

  Hej 🙂
  Den lyder super lækker! Jeg tænker at jeg skal lave den i morgen – mums.
  Tror du at man kan nøjes tage nogle tern af butternut squash’en og koge med? Jeg har nemlig ikke lige en omgang flødebagt butternut squash på køl. 🙂

  Mvh Mai.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Persille

   Tak for rosen 🙂

   Jeg ville bage butternutsquashen mør før at jeg kom den i suppen og derudover tilsætte suppen en hel dåse kokosmælk i stedet for kun en halv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai

   Tusind tak for dit hurtige svar – det vil jeg prøve 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Persille

   Jeg er kun glad for at kunne inspirere. Jeg håber at suppen vil smage dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai

   Den var super lækker – den faldt også i god jord ved min veninde
   Tak for opskriften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Persille

   Tak, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chili/honning/whisky-glaseret skinke og parmesan-gratineret flødebagt butternut squash