Jerk-kylling med ananas/banan-salsa

Pasta med hvidløgs/chili-rejer og halloumi

pasta-med-rejer-e1412945700870 ny nyFamiliens yngste er virkelig forkølet og kan hverken høre eller smage noget og bad derfor idag om at få mad med MEGET smag. Jeg havde allerede taget en pose Vannamei-rejer ud af fryseren – MSC mærkede naturligvis – så det blev altså rejer med MEGET smag til aftensmaden idag.

Pasta med hvidløgs/chili-rejer:

  • 350 g vannamei/tiger-rejer
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 forårsløg i skåret i ringe – delt i den hvide og grønne del
  • 1 lille stængel bladselleri – fint hakket
  • 1 1/2 rød frisk chili – skåret i ringe
  • 10 fed hvidløg – i tynde skiver
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk herbes de Provence
  • 6 cocktailtomater – skåret i kvarte
  • 1 rød snackpeber – skåret i strimler
  • 1 glas hvidvin
  • 2 spsk hakket persille
  • Salt og peber

 

Steg det hvide af forårsløgene, hvidløg, bladselleri, begge slags chili og herbes de Provence i olien et par minutter, men uden at det tager farve.  Tilsæt rejer, tomater og snackpeber og steg yderligere et par minutter, imens der røres indimellem. Tilsæt hvidvinen og lad den koge ind til ca halvdelen. Tilsæt persille og den grønne del af forårsløgene og steg det med i 1 minut. Smag til med salt og peber.

Vend nykogt fuldkorns spaghetti i retten. Du skal ikke at lade pastaen dryppe for meget af inden. Det bliver bedst, hvis der “hænger” lidt kogevand ved pastaen.

halloumi-e1412945805187 nyHalloumi:

  • 1 pakke grillost fra Taverna i skiver (Min grønthandler har også indimellem en importeret fra Cypern)
  • 1 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1/2 rød chili i tynde ringe
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 spsk små mynteblade
  • Revet skal af en lime

 

Steg hvidløg og chili et par minutter i olien uden at det tager farve. Tag hvidløg og chili af panden og læg det til side. Steg osten på begge sider i olien – ca 5 minutter i alt.

Læg osten på spinaten, drys med mynte, de stegte hvidløg og chili. Riv limen udover.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jerk-kylling med ananas/banan-salsa