Skinkeculotte med champignonsovs, persillebulgur og smuk salat

Oksekødboller i grøn karry

grøn-karry nyJeg havde lyst til en god omgang thai-mad, men jeg havde allerede taget en pose hakket oksekød ud af fryseren i morges, så thai-maden måtte jeg selv lave eller ihvertfald noget, der minder om det.

 Oksekødboller:

  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • ½ stilk citrongræs – finthakket
  • 1 rød chili – finthakket
  • 1 spsk grøn karrypasta
  • 2 forårsløg – finthakket
  • 2,5 spsk fiskesovs

 

Bland alle ingredienser grundigt og form farsen til ca 15 kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen på 225 grader i 15 minutter.

Hvis du ikke lige laver din egen karrypasta, så køb en ordentlig en hos en thaikøbmand, i stedet for de der gyselige man kan få i supermarkederne.

Karry-sovsen:

  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 fed hvidløg – finthakket
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • ½ stilk citrongræs – finthakket
  • 2-3 spsk grøn karrypasta
  • 6 kaffir limeblade
  • 1 tsk palmesukker

 

Svits hvidløg, ingefær, citrongræs og karrypasta et minut i lidt af det fede af kokosmælken. Tilsæt resten af kokosmælken, kaffir limeblade og palmesukker og lad sovsen simre 4-5 minutter.

Grøntsagerne:

  • ½ aubergine i mindre tern
  • 3 spæde gulerødder i skrå skiver
  • 1 rød peber i strimler
  • 3 forårsløg i skrå stykker

 

Tilsæt auberginen samtidig med kaffir limeblade og palmesukker og lad den koge med 4-5 minutter, før gulerødderne kommes i. Kog yderligere 2 minutter og tilsæt så rød peber og forårsløg. Lad retten simre 1-2 minutter. Smag evt. til med lidt fiskesovs.

Pynt med thai-basilikum og tynde ringe af frisk chili og server med brune ris.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skinkeculotte med champignonsovs, persillebulgur og smuk salat