Oksekødboller i grøn karry
Jeg havde lyst til en god omgang thai-mad, men jeg havde allerede taget en pose hakket oksekød ud af fryseren i morges, så thai-maden måtte jeg selv lave eller ihvertfald noget, der minder om det.
Oksekødboller:
- 400 g hakket oksekød 3-7%
- 2 fed hvidløg – finthakket
- 1 spsk friskrevet ingefær
- ½ stilk citrongræs – finthakket
- 1 rød chili – finthakket
- 1 spsk grøn karrypasta
- 2 forårsløg – finthakket
- 2,5 spsk fiskesovs
Bland alle ingredienser grundigt og form farsen til ca 15 kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen på 225 grader i 15 minutter.
Hvis du ikke lige laver din egen karrypasta, så køb en ordentlig en hos en thaikøbmand, i stedet for de der gyselige man kan få i supermarkederne.
Karry-sovsen:
- 1 dåse kokosmælk
- 3 fed hvidløg – finthakket
- 1 spsk friskrevet ingefær
- ½ stilk citrongræs – finthakket
- 2-3 spsk grøn karrypasta
- 6 kaffir limeblade
- 1 tsk palmesukker
Svits hvidløg, ingefær, citrongræs og karrypasta et minut i lidt af det fede af kokosmælken. Tilsæt resten af kokosmælken, kaffir limeblade og palmesukker og lad sovsen simre 4-5 minutter.
Grøntsagerne:
- ½ aubergine i mindre tern
- 3 spæde gulerødder i skrå skiver
- 1 rød peber i strimler
- 3 forårsløg i skrå stykker
Tilsæt auberginen samtidig med kaffir limeblade og palmesukker og lad den koge med 4-5 minutter, før gulerødderne kommes i. Kog yderligere 2 minutter og tilsæt så rød peber og forårsløg. Lad retten simre 1-2 minutter. Smag evt. til med lidt fiskesovs.
Pynt med thai-basilikum og tynde ringe af frisk chili og server med brune ris.
Ingen kommentarer endnu