Græske kødboller og kartofler i tomatsovs

Pæreflæsk

pære rugEr du som jeg vild med æbleflæsk, så skulle du altså også prøve pæreflæsk. Det smager fantastisk og er dejlig nemt at lave. Jeg laver det ovenikøbet i ovnen, så er det endnu nemmere og man bliver fri for fedt i hele køkkenet og stegeos i hår og tøj.

 

pære-fad nyOpskrift:

  • 1000 g flæsk
  • 4-5 pærer – uden kernehus og skåret i både
  • 1 spsk eddike
  • 4-5 løg –  skåret i knap 1 cm tykke skiver
  • Salt og peber
  • 4-5 kviste frisk timian

 

Vend pærebådene med eddike. Læg pærebåde og løgskiver i en bradepande beklædt med bagepapir, og krydr med salt, peber og friske timianblade. Placér flæsket ovenpå og krydr også dette med salt, peber og timianblade. Sæt bradepanden i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 35 minutter. Vend flæsket en gang undervejs.

Anret flæsk, pærebåde og løgskiver på et fad og drys med lidt frisk timian. Server med godt rugbrød.

pære-tæt re

2 kommentarer

  • Mmm, jeg kan godt forestille mig at de pærernes sødme klæder flæsket. Den sammensætning vil jeg lige notere mig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Ja, pærerne er rigtig gode til flæsket, men jeg giver dem lige en anelse mere syre med lidt eddike. Løgene bliver iøvrigt også det rene slik, da de karameliserer endnu bedre, når de får frugtsukker fra pærerne på sig. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græske kødboller og kartofler i tomatsovs