Frittata med kikærter og feta

Stegt flæsk med persillesovs og fennikel/æble-salat

stegt-flæsk-tall-e1436045657169 2De fleste elsker stegt flæsk med persillesovs – og heldigvis er det faktisk ikke så slemt som sit ry – set ud fra et ernæringsmæssigt perspektiv, hvis bare man steger flæsket hårdt og ikke pladrer sovsen til i smør eller fedt fra flæsket. Spiser du samtidig grønt til, så er det faktisk et helt ok hverdagsmåltid.

stegt-flæsk2Flæsket steger jeg i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter. Forinden giver jeg det godt med salt og peber. Husk at vende flæsket en enkelt gang undervejs. Lad det dryppe af på fedtsugende papir, når det er færdigstegt.

Persillesovs:

  • 5 dl letmælk
  • 2 store spsk hvedemel
  • Frisk revet muskatnød
  • Salt og peber
  • 1 stor håndfuld persille

 

Bland mælk, mel, muskat, salt og peber sammen i en passende gryde og varm det op til kogepunktet under konstant omrøring med et piskeris. Når sovsen begynder at tykne, skrues ned for blusset og sovsen får lov til at simre et par minutter under stadig omrøring.

Kom persillen med stilk i sovsen og giv den en omgang med en stavblender, indtil persillen er hakket, som du bedst kan lide det. Smag evt med mere muskat, salt og giv sovsen et hurtigt opkog. Server sovsen sammen med kartofler til det sprøde flæsk og en frisk salat.

Salat-til-stegt-flæsk 2Dagens salat af fintsnittet fennikel, røde æbler i tynd skiver, klippet purløg, citronsaft og soltørrede tranebær.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frittata med kikærter og feta