Kylling stegt med indisk kryddersmør, samt ris og hot aubergine-curry med birkes

Marinerede lammekoteletter med bulgurpilaf og tahinacreme

lam alt 2 reJeg elsker lammekoteletter, men desværre er lam så hundedyrt i Danmark, så jeg får dem alt for sjældent. I går flottede jeg mig dog og købte lammekoteletter til aftensmaden i dag. Hele dagen har jeg glædet mig og heldigvis levede de op til forventningerne. Jeg valgte at servere koteletterne med tilbehør inspireret af Mellemøsten – nemlig en lækker bulgurpilaf, creme rørt af tahina, samt skiver af skønne bøftomater.

lam tætt reMarinerede lammekoteletter:

  • 6-8 lammekoteletter
  • Saft ½ citron
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk ras el hanout
  • 3 spsk finthakket persille
  • 1 spsk finthakket frisk koriander
  • 1 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 3 fed hvidløg – presset
  • Salt

 

Rør en marinade af citronsaft, olie, ras el hanout, persille, koriander, rosmarin og hvidløg. Vend lammekoteletterne i godt i marinaden og lad dem trække mindst et par timer heri. Vend dem et par gange undervejs.

Krydr koteletterne gavmildt med salt og steg dem 2-3 minutter på hver side – gerne på en grillpande.

pilaf rereBulgurpilaf:

  • 3 dl fuldkornsbulgur
  • 1 grøntsagsbouillonterning – smuldret
  • 2 løg – halveret og skåret i skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk ras el hanout
  • salt
  • 3-4 håndfulde persille – finthakket
  • 3 håndfulde tørrede tranebær
  • 1 håndfuld pistacienødder – grofthakket

 

Kog bulguren efter anvisning på pakken, men med en grøntsagsbouillonterning i kogevandet i stedet for salt.

I mellemtiden: Steg løgene bløde og karamelliserede i olie på en pande. Krydr dem med ras el hanout og salt undervejs.

Bland de bløde løg, persille, tranebær og pistacienødder i den færdigkogte bulgur. Smag til med salt.

tahina reTahinacreme:

  • 3 spsk tahina
  • 6 spsk tyrkisk yoghurt
  • 3 fed hvidløg – presset
  • Ca 1 dl vand
  • Saft fra ½-1 citron
  • Salt og peber
  • Eventuelt lidt sumak og persille til pynt

 

Kom tahina, yoghurt og  hvidløg i en skål. Rør vandet i lidt efter lidt, indtil cremen er homogen og har en passende konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Endvidere:

  • Lidt frisk grønt – jeg gav tykke skiver af bøftomater, bredbladet persille, løgringe og citron til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling stegt med indisk kryddersmør, samt ris og hot aubergine-curry med birkes