Marinerede lammekoteletter med bulgurpilaf og tahinacreme
Jeg elsker lammekoteletter, men desværre er lam så hundedyrt i Danmark, så jeg får dem alt for sjældent. I går flottede jeg mig dog og købte lammekoteletter til aftensmaden i dag. Hele dagen har jeg glædet mig og heldigvis levede de op til forventningerne. Jeg valgte at servere koteletterne med tilbehør inspireret af Mellemøsten – nemlig en lækker bulgurpilaf, creme rørt af tahina, samt skiver af skønne bøftomater.
- 6-8 lammekoteletter
- Saft ½ citron
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk ras el hanout
- 3 spsk finthakket persille
- 1 spsk finthakket frisk koriander
- 1 spsk finthakket frisk rosmarin
- 3 fed hvidløg – presset
- Salt
Rør en marinade af citronsaft, olie, ras el hanout, persille, koriander, rosmarin og hvidløg. Vend lammekoteletterne i godt i marinaden og lad dem trække mindst et par timer heri. Vend dem et par gange undervejs.
Krydr koteletterne gavmildt med salt og steg dem 2-3 minutter på hver side – gerne på en grillpande.
Bulgurpilaf:
- 3 dl fuldkornsbulgur
- 1 grøntsagsbouillonterning – smuldret
- 2 løg – halveret og skåret i skiver
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk ras el hanout
- salt
- 3-4 håndfulde persille – finthakket
- 3 håndfulde tørrede tranebær
- 1 håndfuld pistacienødder – grofthakket
Kog bulguren efter anvisning på pakken, men med en grøntsagsbouillonterning i kogevandet i stedet for salt.
I mellemtiden: Steg løgene bløde og karamelliserede i olie på en pande. Krydr dem med ras el hanout og salt undervejs.
Bland de bløde løg, persille, tranebær og pistacienødder i den færdigkogte bulgur. Smag til med salt.
Tahinacreme:
- 3 spsk tahina
- 6 spsk tyrkisk yoghurt
- 3 fed hvidløg – presset
- Ca 1 dl vand
- Saft fra ½-1 citron
- Salt og peber
- Eventuelt lidt sumak og persille til pynt
Kom tahina, yoghurt og hvidløg i en skål. Rør vandet i lidt efter lidt, indtil cremen er homogen og har en passende konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Endvidere:
- Lidt frisk grønt – jeg gav tykke skiver af bøftomater, bredbladet persille, løgringe og citron til.
Ingen kommentarer endnu