Hummus - på den fede ufede måde

Dukkah

dukkah

Dukkah er en egyptisk specialitet af forskellige nødder, kerner, frø og krydderier. Den bruges til at drysse på diverse retter, men det smager også skønt sammen med lidt olie til at dyppe brød i.

Jeg har lavet min af kokosnød, hasselnødder, sesam, hel spidskommen, hel koriander – alle ingredienser er ristet i ovnen på 160 grader i ca 8 minutter og efterfølgende kørt i foodprocessoren ganske kort og smagt til med S&P.

Til ca 100 g blandede nødder og kerner bruger jeg 1 spsk hel spidskommen og 1,5 spsk hel koriander.

Du kan sagtens bruge andre nødder, frø og kerner, men jeg synes at sesamfrø er et must. Prøv også at lege med andre krydderier – f.eks fennikelfrø, muskatnød, nelliker eller kanel.

Dukkah kan også sagtens laves i en sød udgave krydret med f.eks kanel, kardemomme, vanille, kakao eller nellike – og lidt sukker. Det smager super skønt drysset på frisk frugt, yoghurt eller andet som du gerne vil give et eksotisk tvist.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hummus - på den fede ufede måde