Brasiliansk Moqueca-inspireret fiskestuvning med rød snapper og rejer

Koteletter i fad som vor italienske mama kunne have lavet dem

mamas-tall2 nyKoteletter i fad er en populær ret hos de fleste. Her får du opskriften på min “italienske” udgave. Vi fik en lækker bønne/broccolisalat og krydrede halve ovnkartofler til i dag, men pasta eller ris passer også fint til. (Jeg gav kartoflerne et forspring på 10 minutter i ovnen, så forbered dem først).

koteletter-i-fad-mama nyMamas koteletter i fad:

  • 4 svinekoteletter – ca 500 g
  • Salt og peber
  • 1 tsk  + 1 spsk paprika
  • 4-5 spsk  soltørrede tomater i små tern + lidt af olien, som de har ligget i
  • 1 rødløg – finthakket
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk chiliflager
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 125 g mozzarella – i tynde skiver

 

Krydr koteletterne med salt, peber og 1 tsk paprika, og brun dem på en dyb pande i lidt af olien fra de soltørrede tomater. Læg koteletterne i et ovnfast fad.

Klar løgene på samme pande, som kødet blev brunet på – tilsæt eventuelt lidt mere olie. Tilsæt hvidløg, oregano, basilikum, rosmarin, chiliflager og  1 spsk paprika og steg yderligere 1 minut, men uden at det tager farve. Kom de soltørrede tomater på og steg endnu et par minutter.

Tilsæt madlavningsfløde og smuldret bouillonterning og lad det simre ca 5 minutter. Smag til med salt og peber og hæld sovsen over koteletterne. Fordel osten på koteletterne og bag retten i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 25 minutter.

mamas-kartofler nyHalve ovnkartofler:

  • Et passende antal bagekartofler – halverede
  • Lidt olivenolie
  • Presset hvidløg
  • Tørret oregano, basilikum og rosmarin
  • Salt og peber

 

Vend kartoflerne i lidt olie, krydderier, salt og peber og bag dem ca 35 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader.

mamas-salat nyBønne/broccolisalat:

  • 2 håndfulde grønne bønner – skåret i mundrette stykker
  • ½ broccolihoved – delt i små buketter
  • Salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1½ tsk dijonsennep
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 lille rødløg – finthakket
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 3 spsk kapers
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 lille rødløg – finthakket
  • 10 sorte oliven

 

Kog bønnerne i ca 4 minutter i vand tilsat salt. Tilsæt broccoli og koger yderligere 2 minutter. Overhæld grøntsagerne med iskoldt vand og lad dem dryppe grundigt af.

Pisk olie, eddike, dijonsennep, oregano, basilikum, salt og peber grundigt sammen og tilsæt hvidløg, kapers og rødløg. Vend de afdryppede bønner og broccoli i marinaden og pynt med oliven.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brasiliansk Moqueca-inspireret fiskestuvning med rød snapper og rejer