Salat med bacon, brombær og blåskimmelost

Karbonader med rosmarin og estragon i vindrueflødesovs, samt bulgur og grøn salat

karbo-mmSelvom dagens ret er lavet af noget så hverdagsagtigt som hakket kalv og flæsk, så ville jeg ikke betænke mig et eneste øjeblik på at servere den for gæster. I al beskedenhed så smager den simpelthen bare så godt. Jeg har “flottet” mig med piskefløde, men ikke i voldsomme mængder og til gengæld er kødet og det øvrige tilbehør ret magert. Jeg serverede en enkel grøn salat og fuldkornsbulgur til, men nye kartofler havde også været dejligt til.

ll2Opskrift:

  • 450 g hakket kalv og flæske 3-6% fedt
  • 2 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 1 spsk finthakket estragon
  • 2 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 rødløg – skåret i smalle både
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 5 dl vindruer – gerne både blå og grønne – de største skåret i halve
  • Ca 2,5 dl piskefløde
  • Evt. et grønt drys til pynt – jeg brugte lidt bredbladet persille

 

Form kødet til 4 karbonader og krydr dem med salt og peber. Bland rosmarin, estragon og chiliflager og krydr kødet med ca halvdelen (pres det lidt fast i kødet). Sæt resten til side. Brun karbonaderne hurtigt på begge sider i lidt olivenolie på en dyb pande. Tag kødet af panden og sæt til side.

Steg løgene næsten bløde på “karbonade-panden”. Tilsæt hvidløg, vindruer og resten af krydderurte-blandingen og steg yderligere 3-4 minutter.

Tilsæt fløden og kog op. Placer karbonaderne på panden og lad retten simre, indtil sovsen har en passende konsistens. Vend kødet en gang undervejs. Smag til med salt og peber og server.

salat-t-k2Dagens salat i al sin enkelhed – forskellige grønne salater drysset med lidt kapers. Dressing af citronsaft, olivenolie, hvidløg, dijonsennep, salt og peber.

tall-ka2Yderligere

  • Fuldkorns-bulgur kogt efter anvisning på pakken

14 kommentarer

  • Mhm, lækker inspiration til aftensmad! 🙂

    Hilsen Kirsten
    http://kirstenthulesen.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Mange tak Kirsten 🙂 Jeg er glad for at kunne inspirere.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Dejlig smag . Viklede en skive bacon om hver karbonade, det gjorde det ikke dårligere 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tak Gitte 🙂 Med bacon lyder heller ikke så ringe 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Brgoldau

    Det lyder lækkert og det skal jeg helt sikkert prøve 😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Det smager i al beskedenhed også rigtig godt 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Virkelig en lækker ret med rosmarin. Jeg tilsatte lidt Rosmarin olie da jeg ikke havde frisk rosmarin. Nogle flotte billeder! Det ser ikke kun lækkert ud, det smager også lækkert. Tak 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tusinde tak for alle de rosende ord 🙂 Det er lige i min ånd, at du vælger at bruge de ting, du allerede har i dit køkken,i stedet for at købe nyt, bare fordi en opskrift skal følges slavisk.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Det er SÅ lækker en ret!!! Den blev afprøvet i familiens madklub og vakte stor begejstring rundt om hele bordet 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tusinde tak,det gør mig rigtig glad at høre 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Britt Nielsen

    Rigtig dejlig ret.
    Jeg forfinede den lidt, så det blev gæste mad. Jeg brugte svinemørbrad i stedet for hakkekød. Det smagte dejligt

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Mange tak for rosen, Britt 🙂 Rigtig god idé med svinemørbrad for at gøre retten mere gæste-venlig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak for en super lækker ret 🙂
    Vi prøvede det her til aften, og det var super lækkert 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Selv tak Charlotte, det gør mig glad at høre 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med bacon, brombær og blåskimmelost