Menemen - tyrkiske æg med peberfrugt, løg, tomat og paprika

Medister med sennep-flødestuvet grønkål og sauterede æbler

medister-reMedisterpølse er ikke noget, der ofte står på bordet hos os, men i dag lod jeg mig lokke af et godt tilbud hos slagteren. Tilbehøret blev kogte kartofler, en luksusudgave af grønlangkål og sauterede røde æbler med timian og persille. Skøn mormormad med et lidt mere moderne twist.

Medisterpølsen:

  • 1 stk medisterpølse af god kvalitet
  • 1-2 spsk smør

 

Prik medisterpølsen jævnt med en gaffet og steg den gylden på alle sider i lidt smør på en pande. Læg pølsen i et ovnfast fad og steg den ca 15 minutter eller indtil kødsaften er klar i en 200 grader varm ovn.

Grønkålen:

  • 4 store håndfulde frisk hakket grønkål – det skal ikke “maskinhakkes”, men må gerne stadig have lidt struktur
  • 5 dl fløde – jeg brugte piskefløde
  • Ca 1½ spsk dijonsennep
  • Salt og peber

 

Kom kålen og ca 1 dl fløde i en gryde og lad fløden koge ind til en cremet “sovsekonsistens”. Tilsæt 1 dl mere og lad også den koge ind. Fortsæt med at tilsætte 1 dl ad gangen, indtil al fløden er brugt. Smag til med dijonsennep, salt og peber.

Æblerne:

  • 4 æbler – skåret i tynde både
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk tørret timian
  • Salt og peber
  • 4-5 spsk grofthakkede bredbladet persilleblade

 

Steg æblerne gyldne og møre i lidt smør. Krydr med timian, salt og peber undervejs. Vend æblerne med persilleblade og server.

Endvidere: 

  • Kogte kartofler
  • Eventuelt syltede rødbeder

 

medister-1-re

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Menemen - tyrkiske æg med peberfrugt, løg, tomat og paprika