Rødspætteburger

roedspaetteburger-mvVi er stort set holdt om med at købe mayonnaise, men laver den i stedet selv. Det tager ikke to minutter at piske en hjemmelavet mayonnaise sammen og så er du helt fri for grimme bismage, E-numre og andet hejs. Derimod kan du selv tilsætte den smag, der passer bedst til det, som du skal bruge mayo’en til. I min mayonnaise-opskrift kan du læse, at jeg bruger det hele æg og ikke kun blommen. Det giver en mere luftig mayonnaise, skruer en anelse ned for fedtprocenten og gør, at man er fri for at stå tilbage med en enkelt dum æggehvide. Til gengæld giver det også en ret stor portion mayonnaise, men “grundmayonnaisen” holder sig fint en uge i køleskab i en beholder med tætsluttende låg. Alt efter hvad du ellers blander i kan holdbarheden naturligvis variere. Dagens mayo blev udover lidt sennep, salt og peber, som jeg altid tager i, også tilsat kapers, da de passer fantastisk til fisk. På menuen stod nemlig burger/sandwich med meunierestegte rødspættefileter. Start med at lave kapersmayo’en, så den kan nå at trække lidt på køl.

kapersmayo-mvKapersmayo:

 

Kom mayonnaisen i en skål, tilsæt kapers og giv det er par “wroom wroom” med en stavblender. Rør cremefraichen i med en ske og smag til med salt og peber. Lad gerne kapersmayo’en trække lidt på køl inden servering.

Rødspætteburger:

  • 3 pæne rødspættefileter
  • 1 stor håndfuld rugmel
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • Hjertesalat – fintsnittet
  • 1 stort rødløg – skåret i ringe. Alternativt lynsyltede rødløg
  • 1 stor avokado – skåret i skiver og dryppet med lidt citronsaft, så den ikke bliver brun
  • 1 portion kapersmayo
  • 1 semibagt ciabattabrød – bagt efter anvisning på pakken

 

Vend fiskene i rugmel og steg dem gyldne i smør. Krydr med salt og peber. Del brødet i 3 og skær det over på langs. Fordel fisk, grøntsager og kapersmayo’en i brødet og server.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små tyskstegsbøffer med champignon à la crème og ovnbagte rodfrugter med sprødt drys - Stop spild af mad