Kyllingelår i stegeso á la Marrakech med couscous
Lad mig sige med det samme; havde jeg haft en tagine, så havde jeg naturligvis lavet retten i den, men det har jeg desværre ikke. Stegesoen er dog et værdigt alternativ og både kylling og tilbehør smagte skønt og “af Marokko”.
Opskrift:
- 1400 g kyllingelår
- 2 løg – grofthakket
- 4 fed hvidløg – grofthakket
- 1 tommelstort stykke frisk ingefær – finthakket
- 1 fennikel – groft hakket
- 2 gulerødder – i skiver
- 3 tomater – grofthakket
- 2 små citroner – skåret i halve. Citronerne skal ikke spises, men blot afgive smag til retten.
- 10 tørrede abrikoser – skåret i halve
- 1 håndfuld smuttede mandler
- 1 stor spsk ras el hanout
- 2 tsk chiliflager
- 2 kanelstænger
- 1 spsk gurkemeje
- Salt
- 2 dl vand
- 1 håndfuld oliven
- 1 spsk olie
Endvidere:
- Fuldkornscouscous
- Hakket persille eller frisk koriander
- 3 dl tyrkisk yoghurt
- Evt lidt granatæblekerner
Sæt stegesoen i blød, imens du ordner grøntsagerne – mindst 15 minutter. Kom alle ingredienser – undtaget oliven og olie – i stegesoen. Bland det hele godt rundt, men sørg for at kyllingelårene ligger nogenlunde øverst til sidst.
Sæt stegesoen med låg på i en kold ovn og sæt temperaturen på 140 grader. Lad kyllingen passe sig selv i ovnen i 2 timer.
Tag stegesoen ud af oven, Kom oliven i retten og vend lidt rundt, men lad stadig kyllingelårene ligge øverst. Dryp kyllingelårene med lidt olie og drys dem med lidt salt. Sæt stegesoen tilbage i ovnen nu uden låg, skru op på 250 grader og giv det ca 15 minutter. Lav i mellemtiden couscous’en efter anvisning på pakken.
Server kylling og grøntsager med den færdige couscous, en klat yoghurt og drys af persille og granatæblekerner.
Ingen kommentarer endnu