Entrecôte af kalv og sauté med markchampignons og friske asparges, samt lækker timian/rosmarin-sovs
Fredagsluksus i form af lækre møre kalvebøffer med sauterede grøntsager, aspargeskartofler og sovs med friske krydderurter.
Bøfferne krydres blot med salt og peber og steges 1½ minut på hver side på en glohed grillpande, men inden skal tilbehøret laves.
Sauté med markchampignons og asparges:
- 1 rødløg – skåret i smalle både
- 1 spsk smør
- 250 g markchampignons – skåret i ikke for tynde skiver
- 1 bundt asparges – befriet for den trevlede del og skåret i mundrette stykker
- 1 fed hvidløg – presset
- Bladene fra en kvist frisk timian
- Salt og peber
Klar løget i smør på en dyb pande. Tilsæt champignons og lad dem stege et par minutter, inden aspargesstykkerne også tilsættes. Krydr med hvidløg, timian, salt og peber og steg endnu 2 minutter. Tag grøntsagerne af panden og hold dem varme.
Sovsen:
- Ca 3,5 dl madlavningsfløde
- 1 oksebouillonterning
- 2½ spsk worcestershire sauce
- 1½ tsk friske timianblade
- 1 tsk finthakket rosmarin
- Lidt kulør
- Salt og peber
Kog “grøntsagspanden” af med madlavningsfløden og opløs bouillonterningen heri. Tilsæt worcestershire sauce, timian og rosmarin, og lad sovsen koge ind til passende konsistens. Farv sovsen med lidt kulør og smag til med salt og peber.
Endvidere:
- Kogte aspargeskartofler
Ingen kommentarer endnu