Svinekam med nemme fløde/bouillon-kartofler og spidskålsalat med soltørret tomat

Entrecôte af kalv og sauté med markchampignons og friske asparges, samt lækker timian/rosmarin-sovs

 

saute-tall 38Fredagsluksus i form af lækre møre kalvebøffer med sauterede grøntsager, aspargeskartofler og sovs med friske krydderurter.

saute-tall-tæt 38Bøfferne krydres blot med salt og peber og steges 1½ minut på hver side på en glohed grillpande, men inden skal tilbehøret laves.

saute 38Sauté med markchampignons og asparges:

  • 1 rødløg – skåret i smalle både
  • 1 spsk smør
  • 250 g markchampignons – skåret i ikke for tynde skiver
  • 1 bundt asparges – befriet for den trevlede del og skåret i mundrette stykker
  • 1 fed hvidløg – presset
  • Bladene fra en kvist frisk timian
  • Salt og peber

 

Klar løget i smør på en dyb pande. Tilsæt champignons og lad dem stege et par minutter, inden aspargesstykkerne også tilsættes. Krydr med hvidløg, timian, salt og peber og steg endnu 2 minutter. Tag grøntsagerne af panden og hold dem varme.

Sovsen:

  • Ca 3,5 dl madlavningsfløde
  • 1 oksebouillonterning
  • 2½ spsk worcestershire sauce
  • 1½ tsk friske timianblade
  • 1 tsk finthakket rosmarin
  • Lidt kulør
  • Salt og peber

 

Kog “grøntsagspanden” af med madlavningsfløden og opløs bouillonterningen heri. Tilsæt worcestershire sauce, timian og rosmarin, og lad sovsen koge ind til passende konsistens. Farv sovsen med lidt kulør og smag til med salt og peber.

Endvidere:

  • Kogte aspargeskartofler

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svinekam med nemme fløde/bouillon-kartofler og spidskålsalat med soltørret tomat