Ovnstegte kyllingeoverlår og aspargeskartofler med bønnesalat og avokado/broccoli-creme

Svinekam med nemme fløde/bouillon-kartofler og spidskålsalat med soltørret tomat

fløde-tall2 31Aftenens måltid kunne måske godt have haft lidt mere kulør, men smagen fejlede ikke noget og så var det nemt – og det skulle det være i dag. Steg og kartofler kom i ovnen i samme fad og foodprocessoren tog sig af at snitte både spidskål og kartoflerne, som ovenikøbet ikke blev skrællet. Resten var ingen sag.

steg (1) 31Steg og kartofler:

  • 1 svinekam à ca 1 kg
  • 1,5 kartofler – vaskede, men med skræl
  • 3 laurbærblade – delt i halve
  • 1+2 tsk tørret basilikum
  • 1+2 tsk  tørret timian
  • 1 solohvidløg – presset
  • Ca 1 tsk frisk revet muskat
  • Salt og peber
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl piskefløde

 

Krydr stegen  – gerne i god tid inden den skal i ovnen – med 1 tsk timian, 1 tsk basilikum, salt og peber – sørg for at komme godt ned mellem sværene. Stik laurbærbladene jævnt fordelt ned mellem sværene. Sæt stegen til side.

Snit kartoflerne i tynde skiver i en foodprocessor. Bland bouillon, fløde, hvidløg, muskat, 2 tsk basilikum, 2 tsk timian, salt og peber i et ovnfast fad. Kom kartoflerne i fadet og vend dem godt rundt i fløden/bouillonen.

Placer stegen ovenpå kartoflerne, og stil fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i en time og 15 minutter. Skru eventuelt temperaturen op på 225 grader det sidste kvarter, hvis stegen mangler lidt kulør.

spids 31Spidskålsalat: 

  • 4 spsk soltørret tomat i tern + 1 spsk af olien
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 spsk grov sennep
  • Saft af 1 citron
  • Salt og peber
  • 1 lille spidskålhoved – fint snittet
  • 1 stor håndfuld persille – groft hakket. (Jeg havde lidt for lidt)
  • 10-12 smagfulde grønne oliven

 

Bland olie, hvidløg, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål og vend de øvrige ingredienser heri.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnstegte kyllingeoverlår og aspargeskartofler med bønnesalat og avokado/broccoli-creme