Risengrød med kærlighed

Rodfrugtrösti med stenbiderrogn

stenbiderrogn-paablinis

Nu er foråret helt sikkert kommet – vi har nemlig fået frisk stenbiderrogn til aftenmad. Jeg var så heldig at kunne købe 400 g for 120 kr og det er altså en rigtig ok pris og selvom vi smovsede vildt, så er der heldigvis også en lille smule til min frokost imorgen.

Typisk spiser man jo rognen på blinis eller ristet brød, men da jeg er oversvømmet af kartofler, valgte jeg at lave rösti af kartoffel, gulerod og pastinak at servere til.

Jeg rev 3 store kartofler, 1 gulerod og 2 pastinakker, 1 løg, og 1/2 rødløg og vred derefter mosen i et viskestykke for at få overskydende væske væk. Derefter blandede jeg det med 2 æg, 1 håndfuld hakket persille og 3 spsk hvedemel.

På en bageplade dryppet med 1 spsk olie, satte jeg  10 klatter af mosen med en ske og trykkede dem flade – ca 0,5 cm og dryppede dem med yderligere 1 spsk olie. De fik ca 30 minutter på 200 grader. Da der manglede 10 minutter, vendte jeg dem.

 

rogn

Rognen var uden hinder, men stadig usaltet. Jeg gav de 400 g rogn svarende til 2 tsk salt og lod det trække ca 10 minutter inden serveringen.

Der hører dild, hakket rødløg og citron til – og selvfølgelig kold creme fraiche.

salat til rognDagens salat bestod af blandede spæde salater, ærter, avokado og dildkviste.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risengrød med kærlighed