Kidneybønner i fad med grøn salat

kidneyVi skulle egentlig have haft kylling i dag, men da jeg fik dyret ud af pakken, så lugtede den virkeligt fælt. Heldigvis havde jeg andet i gemmerne, så jeg kunne bikse en velsmagende vegetarret sammen. Ovenikøbet en af de helt nemme, hvor alt tilberedes i det samme fad – altså lige på nær salaten.

Kidneybønner i fad:

  • 3 sommerløg – skåret i smalle både
  • 3 fed hvidløg – finthakkket
  • 1 meget stærk rød chili – finthakket
  • 1 håndfuld finthakket blandet frisk timian, rosmarin og oregano
  • 2 grøntsagsbouillonterninger – smuldret
  • 1 dåse flåede tomater
  • 5 dl madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • 1 dåse kidneybønner – skyllet og drænet
  • 200 g markchampignons – skåret i kvarte
  • 650 g nye små kartofler – skåret i halve
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 1 kugle mozzarella (125 g) – skåret i tynde skiver

 

Bland sommerløg, hvidløg, chili, krydderurter, bouillon, flåede tomater, madlavningsfløde, salt og peber godt i et ovnfast fad. Vend kidneybønner, champignons og kartofler i tomatblandingen og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter. Fordel oliven og mozzarella udover retten og giv den endnu 5 minutter – eller til kartoflerne er møre – i ovnen.

bvDagens salat af “chrisp-salat”, spæde skud af frisk basilikum og ristede pinjekerner. Her til en dressing af olivenolie, citronsaft, hvidløg, dijonsennep, salt og peber.

2 kommentarer

  • Hvor ser det bare lækkert ud. jeg elsker bønner og bliver altid glad, når jeg får inspiration til nye retter.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tak Emilie 🙂 Jeg elsker også bønner og bruger dem da også ret ofte, både i vegetarisk retter, men også i “animalske” retter 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini-porchetta af svineskank med friske krydderurter og hvidløg, serveret i rugboller med sennepsmayo og sur/sød æble/gulerodsalat