Kidneybønner i fad med grøn salat
Vi skulle egentlig have haft kylling i dag, men da jeg fik dyret ud af pakken, så lugtede den virkeligt fælt. Heldigvis havde jeg andet i gemmerne, så jeg kunne bikse en velsmagende vegetarret sammen. Ovenikøbet en af de helt nemme, hvor alt tilberedes i det samme fad – altså lige på nær salaten.
Kidneybønner i fad:
- 3 sommerløg – skåret i smalle både
- 3 fed hvidløg – finthakkket
- 1 meget stærk rød chili – finthakket
- 1 håndfuld finthakket blandet frisk timian, rosmarin og oregano
- 2 grøntsagsbouillonterninger – smuldret
- 1 dåse flåede tomater
- 5 dl madlavningsfløde
- Salt og peber
- 1 dåse kidneybønner – skyllet og drænet
- 200 g markchampignons – skåret i kvarte
- 650 g nye små kartofler – skåret i halve
- 1 håndfuld sorte oliven
- 1 kugle mozzarella (125 g) – skåret i tynde skiver
Bland sommerløg, hvidløg, chili, krydderurter, bouillon, flåede tomater, madlavningsfløde, salt og peber godt i et ovnfast fad. Vend kidneybønner, champignons og kartofler i tomatblandingen og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter. Fordel oliven og mozzarella udover retten og giv den endnu 5 minutter – eller til kartoflerne er møre – i ovnen.
Dagens salat af “chrisp-salat”, spæde skud af frisk basilikum og ristede pinjekerner. Her til en dressing af olivenolie, citronsaft, hvidløg, dijonsennep, salt og peber.
Hvor ser det bare lækkert ud. jeg elsker bønner og bliver altid glad, når jeg får inspiration til nye retter.