Pappardelle med ragu af svinekæber, fløde, svampe og trøffel

Smørstegte torskebukser med aspargeskartofler, dampede porrer og romanescokål, samt lime-aïoli

rogn 1 rereSå er den her, den første helt spæde forårsbebuder, nemlig torskebukser – altså frisk torskerogn. Jeg elsker torskebukser – både på grund af den delikate smag, men netop også fordi de er tegn på at vi går de lysere tider i møde. Frisk torskerogn kan ingenlunde sammenlignes med den i dåse, så har du kun smagt dåseudgaven, så har du virkelig noget til gode. I dag serverede jeg “bukserne” smørstegte sammen med kogte aspargeskartofler, dampede porrer og romanescokål, samt en laber aïoli med lime.

Torskerognen:

  • 600-700 g frisk torskerogn
  • Vand – så det dækker rognen
  • 7-8  hele sorte peberkorn
  • 2 små laurbærblade
  • 1 lille spsk salt til kogevandet
  • 2 spsk smør
  • Salt og peber

 

Bring vandet i kog og tilsæt peber, laurbærblade og salt. Pak torskebukserne enkeltvis stramt ind i først bagepapir og derefter stanniol. Kom bukserne i det kogende vand og lad dem simre 40-50 minutter, alt efter hvor store de er.

Skær den færdigkogte torskerogn i ikke for tynde skiver og steg dem gyldne i smør på en pande. Krydr med salt og peber.

rogn mayo reLime-aïoli:

  • Ca 150 g ægte mayonnaise – gerne hjemmelavet
  • Saft og fint revet skal af 1 lime
  • 1 fed hvidløg – fint revet
  • Salt og peber

 

Rør alle ingredienser sammen. Lad gerne aïoli’en trække lidt på køl, inden servering.

Endvidere:

  • En passende mængde nykogte (asparges)kartofler
  • Porrer og buketter af romanescokål – dampet 3-6 minutter i letsaltet vand
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pappardelle med ragu af svinekæber, fløde, svampe og trøffel