Suppe med friske bøgehatte og blandede tørrede skovsvampe, samt pitabrødchips med tomatsmør

Cremet og fyldig suppe med majs, kartofler og laks

majssuppe reI dag stod der igen en suppe på menuen – en fyldig “alt i én-suppe” med både laks, kartofler, majs og andet grønt i. Udover at den smager rigtig godt og er nem at lave, så synes jeg også at farverne gør en glad i låget. Suppen mætter rigeligt i sig selv, så jeg serverede ikke brød eller andet til. Suppen smager iøvrigt også godt uden laks, hvis du er vegetar eller blot har lyst til et måltid uden kød/fisk.

Opskrift:

  • Ca 300 g fersk laks – skåret i mundrette stykker
  • 1 porre – halveret på langs og skåret i tynde skiver
  • 2 forårsløg – fintsnittet
  • 1 gulerod – skåret i små tern
  • 1 stængel bladselleri – skåret i små tern
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • ½ tsk tørret timian
  • 1 laurbærblad
  • ½ tsk chiliflager + ekstra til pynt
  • 1 spsk smør
  • 5-6 mellemstore kartofler – skrællet hvis nødvendigt og skåret i kvarte
  • 7,5 dl vand
  • 3 grøntsagsbouillonterninger – smuldret
  • 5 dl madlavningsfløde – jeg brugte Arla 18%
  • Ca 300 g majs – fra frost
  • Salt og peber
  • 1 bundt purløg

 

Steg porre, forårsløg, gulerod, bladselleri, hvidløg, timian, laurbærblad og chiliflager et par minutter i lidt smør i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt kartofler, vand og bouillonterninger og lad det koge under låg, indtil kartoflerne er 4-5 minutter fra at være møre.

Tilsæt madlavningsfløde og majs og lad suppen småkoge 4-5 minutter. Vend laksen forsigtigt i suppen, tag gryden af blusset og læg låg.  Lad laksen tilberedes i en den varme suppe – det tager 3-5 minutter og giv den hellere for lidt end for meget.

Pynt suppen med fintklippet purløg og eventuelt lidt chiliflager og server.

ms re

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Suppe med friske bøgehatte og blandede tørrede skovsvampe, samt pitabrødchips med tomatsmør