Marineret stegt flæsk med kinesiske grøntsager og ris

Fiskefarsbrød med limesovs og grønt

fiskefarstal yJeg havde 4 små mørksej i fryseren, som var frosset sammen til én stor klump. Jeg fik dem en sen aften helt friskfangede, men heldigvis allerede rensede og så gad jeg ikke at begynde at rode med fisk lidt efter midnat, så de røg bare ind i fryseren i én stor frysepose. Selvom de var bette, så spiser vi jo ikke så ofte 4 hele sej af gangen, men idag skulle det altså være. Jeg valgte at filetere dem og lave dem til fiskefarsbrød, for så kan resten bruges til pålæg.

fiskefarsbrød new

Fiskefarsbrød:

  • Ca 1 kg mørksej – vægt fileteret og uden skind
  • 2 gulerødder
  • 2 løg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1 stor spsk dijonsennep
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 1 klat smør til formen

 

Hak gulerødder, løg og hvidløg ret fint i en foodprocessor sammen med herbes de Provense, dijonsennep, chiliflager, salt og peber. Kom fisken i og kør indtil fisken er næsten så fin, som du vil have den. Tilsæt så æg rasp og madlavningsfløde og kør indtil det hele er blandet. Smør en bageform og kom fiskefarsen heri. Bag fiskefarsbrødet ca 1 time på 180 grader midt i ovnen.

Limesovs:

  • 3,5 dl madlavningsfløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 tsk paprika
  • 1 knips chiliflager
  • Saft fra ½-1 lime
  • Skal fra 1 lime
  • 1 lille tomat – uden indmad skåret i små tern
  • Salt og peber

 

Bland madlavningsfløde, bouillonterning, paprika, chili og limesaft i en gryde og lad det simre indtil bouillonterningen er opløst og sovsen har en passene konsistens. Tilsæt limeskal og tomattern. Smag til med salt og peber. Server sovsen til fiskefarsbrødet, kogte kartofler og grøntsager.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marineret stegt flæsk med kinesiske grøntsager og ris