Tatar med sennepscreme på ristet rugbrød

Entrecôte med ajvar/chili-sovs, samt ovnbagte kartofler og grøntsager med fetadrys

bøf2Min ældste bad om bøf og det fik han – nemlig entrecôte med en smuk orange sovs med en fyrig smag, samt ovnbagte kartofler og grønt med drys af feta.

Bøfferne stegte jeg som sædvanlig hurtigt på en gloende varm grillpande, efter at have givet dem godt med salt og peber.

ajavar2Ajvar/chili-sovs:

  • 5 spsk ajvar
  • 3 fed hvidløg – finthakket
  • 1,5 bouillonterning – høns, okse, grøntsags alt efter, hvad du skal spise sovsen til.
  • 4 dl madlavningsfløde
  • 2 røde chili – finthakket
  • Salt og peber

 

Kom hvidløg og ajvar i en lille gryde og svits det kort. Tilsæt madlavningsfløde og bouillonterning og kog 3-4 minutter. Tilsæt chili og kog yderligere 2 minutter. Smag til med salt og peber.

kartofler2

Ovnbagte kartofler og grøntsager med fetadrys:

  • 10 kartofler i kvarte
  • 3 løg i både
  • 1 gul peberfrugt i brede strimler
  • 1 rød peberfrugt i brede strimler
  • ½ citron – delt i 4
  • 3 fed hvidløg – finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk herbes de Méditerranée
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • Salt og peber
  • 2 håndfulde blandede salater
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 100 g feta – jeg brugte Beyaz Peynir fra Taverna

 

Bland alle ingredienser i et ovnfast fad – undtaget salat, oliven og feta. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn og giv det ca 50 minutter. Tag fadet ud af ovnen og vend salat, oliven og feta forsigtig sammen med de bagte kartofler og grøntsager. Server straks.

PS: Indlægget er sponsoreret af Taverna, men de viste opskrifter og holdningen til deres produkter er mine egne.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tatar med sennepscreme på ristet rugbrød