Andeburger med hoisinmayo og syrlig salat

Pasta med svampesovs og kødboller alla Salsiccia

sal-tæt-e1436324732533 nySalsaccia er en italiensk pølse, som laves i forskellige udgaver alt efter region og mamma i køkkenet. Ofte bruges farsen fra pølsen til at lave små kødboller til at servere f.eks i en pastaret. Jeg har så at sige sprunget pølsen over og har blot lavet min version af farsen – i en lidt mere mager udgave og med inspiration fra det sydlige Italien.

Til svampesovsen har jeg brugt tørrede svampe, som giver en mere intens smag, men du kan naturligvis godt bytte dem ud med friske svampe.

salsiccia-e1435833293129 nyKødboller alla Salsiccia:

  • 500 g hakket svinekød 8-12 % fedt
  • 1 fed hvidløg – presset
  • Bladene fra en lille kvist rosmarin – finthakkede
  • 1 tsk sorte peberkorn – ristet og stødt
  • 1 tsk korianderfrø – ristet og stødt
  • 2 tsk fennikelfrø – ristet og groft stødt
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 1,5 dl tør hvidvin
  • Salt
  • Lidt olivenolie

 

Ælt alle ingredienser – undtaget olivenolie – grundigt sammen og lad farsen trække mindst 30 minutter. I mellemtiden læg de tørrede svampe til sovsen i blød i ca 2 dl vand i mindst 30 minutter. Husk at gemme vandet.

Form ca 25 små kødboller af farsen og steg dem gyldne og næsten gennemstegte (6-7 minutter) i lidt olivenolie i en dyb pande. Væsken der dannes på panden i starten,  skal blot have lov at koge ind. Hak løg til sovsen imens.

Svampesovs:

  • 30 g blandede tørrede svampe – udblødt mindst 30 minutter
  • Lidt olivenolie
  • 1 lille løg – finthakket
  • Svampe-udblødningsvandet
  • 4 dl madlavningsfløde
  • Salt og peber

 

Hæld vandet fra de udblødte svampe i en skål gennem en si og skyl svampene.

Skub kødbollerne lidt til side på panden og klar løget i en anelse olivenolie. Kom også svampende på panden og steg dem med et par minutter.

Tilsæt svampe-udblødningsvandet, men hæld forsigtigt, så du ikke får eventuelt bundfald med. Tilsæt madlavningsfløde og lad retten simre under jævnlig omrøring, indtil sovsen har en passende konsistens.

Vend kødboller og svampesovs med pasta kogt efter anvisning på pakken. Juster tykkelsen på sovsen med lidt af pasta-kogevandet, hvis du synes at den er for tyk. Server med salat og masser friskrevet parmesan ost.

sal-salat-e1435833672443 nyDagens salat af rucola, tomat, kapers, marinerede oliven og rosiner. Dressing blot lidt citronsaft.

Endvidere:

  • Ca 350 g fuldkornspasta kogt efter anvisning på pakken
  • Friskrevet parmesanost

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Andeburger med hoisinmayo og syrlig salat