Smagfuld pastasalat

Grydestegt kalkunbryst med saga-ost og svampe

Hvis du er en af dem, der ikke spiser kalkunbryst, fordi du tror at det er tørt og kedeligt, så skulle du nu alligevel prøve denne opskrift. Når man fylder dyret med en hel sagaost og lader det simre sammen med svampe i fløde, så bliver det både saftigt og velsmagende – og så giver det den skønneste sovs. Jeg serverede bulgur til i dag, men ovnkartofler ville også smage dejligt til. En sprød salat med en skarp dressing er et must til.

kalkun hel re

Opskrift:

  • 1 kalkunbryst à ca 900 g
  • 1 Saga-ost
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 2 fed hvidløg – skåret i “splitter”
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 250 g champignons – skåret i ikke for tynde skiver
  • 5 dl fløde – jeg brugte halvt Arla madlavningsfløde 18% og halvt piskefløde
  • 1 hønsebouillonterning – smuldret

 

Skær en lomme i kalkunbrystet. Fjern den hvide skorpe på osten og fordel osten i kalkunlommen. Luk lommen med kødnåle. Stik små huller jævnt udover kalkunbrystet og kom et lille stykke hvidløg i hver. Krydr brystet med herbes de Provence, salt og peber.

Brun brystet på alle sider i lidt olie i en stegegryde. Tilsæt svampene og lad også disse brune. Tilsæt fløde og bouillonterning og lad stegen simre i 45 minutter. Vend den en gang undervejs.

Tag kalkunbrystet op af gryden og lad det hvile, imens fløden koger ind til passende sovse-konsistens. Smag til med salt og peber.

kalkunsovs re

Dagens salat bestod blot af forskellige spæde salater med en olie/eddike-dressing, som jeg havde blandet små tern af soltørret tomat, grofthakket kapers og oliven, samt presset hvidløg i.

kalkun tæt rere

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smagfuld pastasalat