Meunierestegte rødspættefileter med nye kartofler, sauteret sommergrønt og brunet kryddersmør med citronskal og kapers
Der findes næsten ikke en ret, der mere signalerer dansk sommer end smørstegt rødspætte med nye kartofler – det skulle da lige være danske jordbær med fløde, men så hovedret da. Jeg ville helst have haft hele rødspætter, men det kunne jeg ikke få i dag, så det blev til nogle fine fileter i stedet. Uanset om du vælger det ene eller andet, så smager denne ret i al sin enkelthed forrygende og jeg vil anbefale dig ihvertfald bare en enkelt gang i løbet af sommeren at bytte den klassiske persille- eller smør-sovs-version ud med denne.
Brunet kryddersmør med citronskal og kapers:
- 125 g smør
- 30 g kapers – groft hakkede
- Fint revet skal af ½ citron
Kom en spsk smør på en pande og steg kapersne heri, indtil de er let sprøde. Tilsæt citronskal og steg endnu et par minutter. Kom citron/kapers-snasket i en skål. Smelt resten af smørret på panden, imens du rører let i det. Lad det bruse op – stadig under let omrøring. Når smørret er bruset næsten af igen hældes det straks i skålen med kapers/citronskal og vendes rundt. Sæt skålen i fryseren i mindst 2-3 timer inden servering. Rør lige smørret igennem, inden det sættes på bordet.
- 1 rødløg – finthakket
- 1 spsk smør
- 1½ squash – skråret i tern – jeg brugte en 1 gul og ½ grøn
- 3 dl ærter
- Salt og peber
- 1 håndfuld hakket persille
Brun løget let i smør. Tilsæt squash og steg yderligere 2-3 minutter. Vend ærterne i, smag til med salt og peber. Drys med persille og server.
Meunierestegte rødspættefileter:
- 8-10 rødspættefileter
- Salt og peber
- Lidt rugmel
- Smør til stegning
Krydr fiskene med salt og peber og vend dem på begge sider i rugmel. Steg fileterne et par minutter på hver side i smør. Vend kun én gang.
Endvidere:
- Kogte nye kartofler
- Citron
Ingen kommentarer endnu