Oksekød i panang karry

Lasagne

Børnene bad samstemmigt om mors lasagne, så det fik vi. Jeg laver den altid med masser af smag, mange grøntsager og med et fornuftigt fedt indhold.

grønt re

Der skal altså masser af grøntsager i en god kødsovs.

Opskrift – kødsovs:

  • 500 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 squash
  • 1 gulerod
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse vand (400 ml)
  • 1 stor dåse tomatpuré
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk chiliflager
  • 2 oksebouillonterninger
  • 1 tsk sukker
  • Salt og peber

 

Alle grøntsager rives eller hakkes fint. Jeg giver dem en tur i foodprocessoren. Grøntsagerne puttes i en dyb pande og steges til de falder sammen og får lidt farve.

Kør grøntsagerne ud til siden af panden og steg kødet i midten. Når kødet er brunet og fnuldret, skubber du også det til side og steger tomatpuréen 1 minut i midten af panden.

Tilsæt derefter de flåede tomater, krydderier, bouillonterninger og vand. Bland det hele grundigt og lad sovsen simre mindst 1 time. Smag til med salt, peber og sukker.

Andre grøntsager kan også tilsættes  – f.eks selleri, persillerod, pastinak, tomat etc. Jeg rydder altid op i grøntsagsskuffen, når jeg laver kødsovs og får derved også brugt de halvslatne grøntsager og krydderurter.

En god sjat rødvin har iøvrigt heller aldrig skadet en kødsovs.

 

kødsovs (1) las re

Her kunne man så stoppe og “bare” spise pasta med kødsovs.

monaMen vi skulle jo have lasagne og så skal der også laves mornaysovs, som jo i virkeligheden bare er en béchamelsovs med revet ost. Da jeg gerne vil spare på fedtet, laver jeg min af letmælk og i stedet for en opbagning med smør og mel, så laver jeg blot en jævning med hvedemel. Efterfølgende tilsætter jeg så revet ost og smager til med muskat, salt og peber.

Min mornaysovs:

  • 8 dl letmælk
  • 4 spsk hvedemel med top
  • 120 g revet ost – idag emmentaler
  • 1/2 tsk frisk revet muskatnød
  • Salt og peber

 

Hæld mælken i en gryde og tilsæt derefter melet. Bring i kog, imens der piskes konstant. Lad mælken koge 2-3 minutter, så sovsen tykner og melsmagen forsvinder. Tilsæt osten og lad den smelte. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Saml lasagnen – jeg starter med et lag kødsovs, så lidt mornaysovs, så lasagneplader, kødsovs, mornaysovs, lasagneplader og til sidst mornaysovs. Jeg drysser ikke med ost på toppen, da der jo er masser af ost i mornaysovsen, men det kan man jo gøre, som man vil. Bages i ovnen i  35-45 minutter på 200 grader.

Den færdige lasagne.

tomatsalat2 reTomatsalat hører der til. Her med cocktailtomater, rødløg, oliven, mozzarella, frisk basilikum og dressing af olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, ølsirup, hvidløg, oregano og salt og peber.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oksekød i panang karry