Stegt flæsk med persillesovs og fennikel/æble-salat

Cuvettesteg med kantarelsovs

cul-rere nynyMin lokale Kvickly havde cuvetter på tilbud til 50 kr pr kg og det lod jeg mig friste af. En blev med vold mast ind i fryseren og en blev til aftensmaden idag. Jeg plejer bare at stege cuvettestege lidt på gefühl, men jeg har jo købt mig et stegetermometer for nogle måneder siden og så må jeg jo hellere også bruge det.

cuvet6 reCuvetten her satte jeg i en kold ovn, indstillet på 225 grader og jeg tog den ud igen, da stegetermometret viste 55 grader. Efterfølgende steg den hele 10 grader i temperatur, imens den hvilede utildækket på køkkenbordet. Den var dejlig mør, men jeg kan godt lide den lidt mere rød, så næste gang vil jeg tage den ud allerede ved 52 grader.

Inden dyret kom i ovnen, havde jeg med en skarp lille kniv stukket ca 10 små sprækker i overfladen, hvor jeg stak splitter af frisk hvidløg i. Efterfølgende krydrede  jeg stegen godt med salt, peber, herbes de Provence og frisk rosmarin. I fadet sammen med kødet kom jeg også kartofler skåret i både, som fik samme krydring og et par dryp olivenolie. De fik lidt ekstra tid i ovnen, imens kødet hvilede.

Kantarelsovs:

  • 200 g kantareller – børstet fri for ord og revet i mindre stykker
  • 1 tsk smør
  • Salt og peber.
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 dl tør hvidvin
  • ½ oksebouillonterning
  • 3 dl madlavningsfløde

 

Steg svampene i lidt smør i en dyb pande, så de får lidt farve. Kom hvidløg, salt, peber og timian på og steg yderligere  minut. Tilsæt hvidvin og bouillonterning og kog indtil vinen næsten er væk. Hæld madlavningsfløden på og lad sovsen simre, indtil den har en passende konsistens. Smag evt med mere salt og peber.

Salat-til-cuvetteb reDagens salat af tomater i forskellige farver og former, romainesalat, rødløg og ristede pinjekerner. Dressing af olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, hvidløg, rosmarin, timian, salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt flæsk med persillesovs og fennikel/æble-salat